OBILJEŽENA SEDAMNAESTA GODIŠNJICA OTKRIVANJA MASOVNE GROBNICE NA TIHOTINI

- U organizaciji Savjeta mjesne zajednice Pritoka i podršku Gradske uprave Bihać i Vlade USK-a danas je na lokalitetu Tihotine obilježena sedamnaesta godišnjica otkrivanja masovne grobnice Tihotina

  • AUTOR: rtvusk,Grad Bihać
  • 08.09.2019 - 15:15
  • 336

BIHAĆ, 8. septembra -  I ove godine porodice ubijenih zajedno sa predstavnicima lokalnih, kantonalnih i federalnih vlasti okupili su se kod masovne grobnice gdje su pripadnici Vojske RS-a 1992. godine na zvjerski način ubili Bošnjake i Hrvate sa područja bihaćkih naselja Orašac, Kulen Vakuf, Ćukovi, Klisa i Golubić, te područja Općine Ključ.

U svojim obraćanjima Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, Ermin Zulić, ministar za boračka pitanja USK-a i Hamdija Abdić, ratni komandant i federalni poslanik, kazali su da je jama Tihotina bolno sjećanje za stanovnike Ljutočke doline i sve građne Bihaća jer su tijela 53 žrtve, od kojih je njih do sada 51 identificirano, ubijene na zvjerski i brutalan način samo zato što su druge vjere i nacije.

Uz podršku Grada Bihaća, Savjet MZ Pritoka planira u što kraćem vremenskom roku izgradnju turbeta kod džamije u Pritoci a koji će svjedočiti o nevino ubijenim i bačenim u jamu Tihotina. I ove godine održan je pješački pohod od Pritoke do jame Tihotina.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING