OBILJEŽENA 55. GODIŠNJICA ARHIVSKE DJELATNOSTI NA PODRUČJU USK

- Svečanom akademijom i prigodnom izložbom u Muzeju AVNOJ-a u Bihaću sinoć je obilježena 55. godišnjica arhivske djelatnosti na području USK. Svečanosti su prisustvovali predstavnici kulturnog i javnog života te arhivisti iz cijele BIH

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.04.2019 - 16:43
  • 292

BIHAĆ, 20. aprila - Svečana akademijom i izložbom plakata pod nazivom „Retrospektiva obilježavanja kulturnih manifestacija kroz izložbe Arhiva USK 1999 - 2018 godina“ Ahiv USK je proslavio značajan jubilej, 55 godina postojanja.

Svečanosti su prisustvovali i čelni ljudi Arhiva BIH i Udruženja arhivista BiH. U okviru svečanosti dodijeljene su zahvalnice najzaslužnijim institucijama, ustanovama i pojedincima koji su pratili i pomogli rad Arhiva USK u proteklom periodu.

Arhivska djelatnost jedna od najvažnijih koju jedna država mora da njeguje i razvija jer je riječ o instituciji koja za sve nadolazeće generacije čuva vrijednu kulturno-historijsku građu. Uz restauraciju građe kontinuirano se radi i na njenoj digitalizaciji kako bi se dokumenti sačuvali u elektronskoj verziji.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING