OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI

- Ovogodišnja tema bila “Povrede u kući – nauči pružiti pomoć”

Svjetski dan prve pomoći obilježili su i članovi bihaćkog Crvenog križa
  • AUTOR: rtvusk
  • 09.09.2017 - 13:51
  • 271

BIHAĆ, 9. septembra - Svjetski dan prve pomoći obilježava se druge subote u septembru. Ove godine ima za cilj podići svijest o bitnosti poznavanja tehnika prve pomoći. Zato društva Crvenog križa neprekidno ulažu napore u osposobljavanje što više građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama povreda i bolesti čime se smanjuje rizik od posljedica nesreća.

Svjetski dan prve pomoći obilježili su i članovi bihaćkog Crvenog križa.

Crveni križ je tokom godine svoje aktivnosti posvetio upravo prvoj pomoći. U januaru i februaru su organizirali edukacije nastavnika osnovnih i srednjih škola, te svim školama podijelili kutije prve pomoći.

Svake godine Svjetski dan prve pomoći se obilježava pod drugom temom.

Ovogodišnja tema je Povrede u kući – nauči pružiti pomoć”. Nesreće u kući pogađaju čitavu populaciju bez obzira na godine, spol ili geografsko područje. Edukacije prve pomoći podučavaju ljude o opasnostima i uzrocima nesreća u kući i šta uraditi ukoliko dođe do povreda.

Iako je u pružanju prve pomoći najvažnije spasiti nečiji život, važno je istaknuti i činjenicu da ona zbližava ljude u nevolji. Osposobljavanjem stanovništva za pružanje prve pomoći nastoji se izgraditi svijest o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING