OBILJEŽEN DAN GRADA CAZINA: DRUŽENJE SA DIJASPOROM, KULTURNE I SPORTSKE AKTIVNOSTI, ZABAVA...

- Svoje učešće za rođendan gradu dali su i najmlađi članovi Plesnog kluba Enigma, članovi Kulturno-umjetničkog društva "Hasan Mujezinović", a učešće su uzele i Cazinjanke s austrijskom adresom u izvođenju sevdalinki, te Isak Malkoč kroz interpretaciju pjesama

  • AUTOR: rtvusk
  • 07.08.2017 - 14:24
  • 407

CAZIN, 7. augusta - Šesti august prije desetak godina  odlukom OV  Cazina obilježava se i kao  Dan  Općine, odnosno Grada. Kroz različite kulturno zabavne  i sportske aktivnosti, građani su ovih dana imali priliku uživati i družiti se sa dijasporom koja je uveliko primjetna i prisutna.U večernjim satima nakon manifestacije „Pečat slobodi“ priređen je i kulturno-zabavni program ispred stare Gimnazije.

Značajan doprinos  razvoja Gradu Cazinu  od same deblokade dali su građani privremeno nastanjeni van gradica Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je i Zuhdija Salkić koji već  četrdeset godina radi u Švicarskoj. Međutim, ovo je vrijeme kada provodi svoj odmor sa svojim sugrađanima i kroz aktivnosti koje su im pripremljene.

Humanost građana u ratnim dešavanjima  bila je prepoznatljiva. Svoja vrata otvorili su izbjeglicama iz svih okolnih gradova  zahvaćenim  ratom.Slično je i danas. Svoj grad pomažu iz dijaspore što se uveliko i primjeti. U znak zahvalnosti gradonačelnik Ogrešević svake godine priredi im  različite  aktivnosti.

Svoje učešće za rođendan gradu dali su i najmlađi članovi Plesnog kluba Enigma,  članovi Kulturno-umjetničkog društva "Hasan Mujezinović", a učešće su uzele i Cazinjanke s austrijskom adresom u izvođenju sevdalinki, te Isak Malkoč kroz interpretaciju  pjesama.

VIDEO: Izjava, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING