OBILJEŽEN 12. JUNI - DAN POLICIJE USK

- Završene su aktivnosti na obilježavanju Dana policije USK. Nakon što je proteklih dana organizirano niz aktivnosti, danas je organizirana Svečana akademija. Bila je ovo prilika da se najviši policijski službenici i nosioci vlasti u kantonu osvrnu na rad policije USK, te dodjele priznanja najzaslužnijim policajcima, policijskim upravama te najboljim jedinicama policije. Ujedno danas je poslana poruka, da bez obzira na probleme koje uzrokuje dolazak velikog broja migranata u Kanton, prije svega Bihać i Veliku Kladušu, policija je garant sigurnosti građana i zaštite njihove imovine

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.06.2019 - 19:29
  • 556

USK, 12. juna - Bosanski Petrovac danas je bio centralno mjesto obilježavanja, za policiju USK najvažnijeg dana.

U salu Kulturnog centra stigli su brojni domaći, ali i strani gosti kako bi na Dan policije dali podršku ljudima koji posljednjih mjeseci ulažu nadljudske napore na zaštiti građana i njihove imovine. Policijski komesar ukazao je na dobre rezultate u oblasti općeg kriminaliteta, smanjenje ukupnih krivičnih djela te procesuiranje počinilaca. Nažalost, sve je to palo u sjenu zbog migrantske krize koja potresa Krajinu, a prije svega Veliku Kladušu i Bihać.

Inače, Dan policije USK prilika je da se nagrade i javno pohvale najbolji uposlenici MUP-a. Ove godine odlučeno je da Zlatnu policijsku značku posthumno dobije Mehrudin Dedić, pripadnik Jedinice za specijalističku podršku Uprave policije, koji je nedavno tragično nastradao te ključki policajac Fahrudin Halilović. Za dobre rezultate u radu nagrađeno je više policijskih službenika, uprava i stanica te uručene zahvalnice pojedinim organizacijama i kolektivima.

O Danu policije više u video prilogu...


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING