INFO

  • NA AERODROM SARAJEVO SUTRA STIŽE MEDICINSKA POMOĆ TURSKE ZA BIH
  • UVAŽIMO PREPORUKE I SAVJETE WHO BIH: ČUVAJMO SEBE I DRUGE...
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO VRIJEME UZ MALU OBLAČNOST
  • MUSLIMANI VEČERAS OBILJEŽAVAJU MUBAREK NOĆ LEJLETU-L-BERAT
  • ODLUKOM BANJALUČKE BISKUPIJE PRESTAJE SA RADOM SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA KŠC-A U BIHAĆU
  • USK: POTVRĐENA ČETIRI NOVA SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM
  • U FBIH 15.331 OSOBA OSTALA BEZ POSLA OD POČETKA PANDEMIJE
  • INSPEKCIJA NA POSLU: UTVRĐENE NEPRAVILNOSTI ZA 22 SUBJEKTA, SLIJEDE PREKRŠAJNI NALOZI
  • FBIH: NALOZI ZA ISPLATU INVALIDNINA UPUĆENI SU BANKAMA
  • BIHAĆ: PRIGODNO OBILJEŽENA GODIŠNJICA RATNOG ODREDA ZA SPECIJALNA DEJSTVA

OBILJEŽAVANJE 25.GODIŠNJICE 503. SLAVNE BRDSKE BRIGADE OD 14-19. AUGUSTA

- Moto pod kojim se obilježava ovaj veliki jubilej „Znati, pamtiti, poštovati!“ nas obavezuje da pamtimo nemjerljiv doprinos koji su 503.slavna, ali i Cazin u cjelini dali u odbrani ovog dijela BiH u prošlom ratu

OBILJEŽAVANJE 25.GODIŠNJICE 503. SLAVNE BRDSKE BRIGADE OD 14-19. AUGUSTA

CAZIN, 3. jula - „Od Mokreša do Sanskog Mosta“ naziv je manifestacije kojom će u Cazinu ove godine biti obilježena 25. godišnjica formiranja 1. cazinske, odnosno 503. slavne brdske brigade. Postrojena je 17. augusta 1992.godine, iznjedrila 5.600 boraca i ostvarila brojne ratne uspjehe. Moto pod kojim se obilježava ovaj veliki jubilej „Znati, pamtiti, poštovati!“ nas obavezuje da pamtimo nemjerljiv doprinos koji su 503.slavna, ali i Cazin u cjelini dali u odbrani ovog dijela BiH u prošlom ratu.

Prva cazinska odnosno 503. slavna brdska brigada sinonim je odbrane Cazinske krajine i Bihaćkog okruga. Odlučno „ne“ njenog komandanta Hamde Delalića tzv. Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna odredilo je dalji tok rata i odbrane na ovim prostorima i to je činjenica koja se ne smije zaboraviti, složni su komandant 3. bataljona 503. Esad Bašagić i zamjenik komandanta 1. bataljona Sead Puškar.

Cazin treba biti ponosan na svoju časnu historiju i ratne podvige, i veliki jubilej 503.slavne iskoristiti za prisjećanje na njen slavni ratni put, ali i na ratni put 11.500 boraca koliko ih je Cazin imao u svim jedinicama 5. Korpusa A R BiH.  884 Cazinjanina su poginula u odbrani domovine, od kojih su 292 bili pripadnici 503.brigade. Sve ove činjenice ne smiju biti zaboravljene.

S obilježavanjem 25.godišnjice formiranja 503.slavne brdske brigade počet će se 14.augusta, a centralna svečanost predviđena je u subotu, 19.augusta na stadionu Alinac.

Medijski sadržaji, javna tribina, izložba ratnih uniformi i naoružanja, postrojavanje jedinica, kulturno-zabavni program i druženje s građanima...mnogo je sadržaja predviđenih manifestacijom „Od Mokreša do Sanskog Mosta“. Bio je to ratni put 503.slavne brdske brigade, put koji ne smije biti zaboravljen i koji zaslužuje poštovanje svih nas.

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING