NOVOIZABRANI PREDSJEDNIK PLANINARSKOG SAVEZA BIH ERMIN LIPOVIĆ

- Nakon dvadeset i više godina bavljenja planinarenjem i alpinizmom, osvajanja mnogih evropskih i afričkih vrhova, Ermin Lipović upustio se u još jednu avanturu - vođenje Planinarskog saveza Federacije i Planinarskog saveza BiH

  • AUTOR: rtvusk
  • 08.04.2018 - 13:55
  • 1952

BIHAĆ, 8. aprila - Planinarski savez BiH gaji tradiciju planinarstva u našoj zemlji još od 1892.godine. Na unapređenju rada Saveza, organizaciji događaja iz godišnjeg kalendara  i apliciranju na razne  projekte u narednom periodu radiće novoizabrani predsjednik Ermin Lipović.

Nakon dvadeset i više godina bavljenja planinarenjem i alpinizmom, osvajanja mnogih evropskih i afričkih vrhova, Ermin Lipović upustio se u još jednu avanturu - vođenje Planinarskog saveza Federacije i Planinarskog saveza BiH.

Savez broji 107 članica sa preko 6000 članova i u narednom periodu radiće se na njihovom povećanju, a na osnovu činjenice da je popularnost rekreacije u prirodi u porastu. Razvoj planinarstva kao specifičnog vida turizma u BiH je realan  ako se zna da je na 12 različitih planina 76 vrhova sa preko 2000 metara nadmorske visine .

Ono što Lipović ima namjeru uraditi  je  planinarstvo vratiti  planinarima, postati konkurentan na tržištu za šta treba  ojačati infrastrukturu

U Planinarskom savezu koji je član i nekoliko međunardonih asocijacija, nastaviće raditi na organizaciji manifestacija koje se održavaju svake godine poput Dana planinara, Memorijalnog pohoda na Lupoglav sa međunarodnim karakterom, a u intersu im je i populariziranje manifestacija koje se održavaju u okruženju, a gdje bi Savez trebao uzeti učešće. Među njima je 16.evropsko planinarsko prvenstvo koje će se održati u Tirolu u septembru ove godine.

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING