NOVOGODIŠNJA NOĆ U BROJKAMA I STATISTICI DEŽURNIH SLUŽBI

- Prema prikupljenim informacijama protekla noć u Bihaću bila je mirna i bez intervencija policije i vatrogasne službe. I u Kantonalnoj bolnici bilo je mirno do ranih jutarnjih sati. Na odjelu Rodilišta u 4:35 minuta, došlo je do poroda majke iz Cazina, koja je je dobila živog i zdravog dječaka. Kasnije, u jutarnjim satima je došlo do još dva poroda. Za informaciju iz Doma zdravlja Bihać, o mogućim neželjenim intervencijama i pojačanoj posjeti pacijenata ostali smo uskraćeni. Dobili smo samo broj pregledanih pacijenata i to od dežurnog medicinara, telefonskim putem

  • AUTOR: rtvusk
  • 01.01.2019 - 17:57
  • 448

BIHAĆ, 1. januara - Radosne vijesti  i ove godine dolaze iz Rodilišta, Kantonalne bolnice u Bihaću. Iako nije bilo naznaka u prvim minutama, desile su se u jutarnjim satima.

Novoprimljena devetnaestogodišnja Almedina iz Cazina, dobila je živu i zdravu mušku bebu. Prema riječima dežurnog doktora Mirsada Džaferovića, porodi u novogodišnjoj noći su protekli uredno i bez većih poteškoća.

U togu protekle 2018. godine, u Kantonalnoj bolnici bilo je 1653 poroda, što je 145 poroda manje u odnosu na prošlu 2017. godinu. Policijska i Vatrogasna služba u toku noći nisu imale intervencija. Iako se nova godina u većini gradova dočekala na otvorenom uz muziku i zabavu, nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Nažalost u Hitnoj službi Doma zdravlja Bihać i pored više pokušaja, u toku dana nismo dobili informaciju o tome kako je protekla noć. Dežurni ljekar nije bio zainteresiran za saradnju. Ali smo telefonskim putem dobili informaciju da u toku noći nije bilo ništa drugačije nego ostalih dana. Bila su 72 pregleda u toku 24 sata.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING