NOVI ZEMLJOTRES POGODIO BIH

- Na području Banja Luke jutros u 8 sati i 57 minuta registrovan je zemljotres, potvrdili su u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske...

  • AUTOR: Oslobođenje, agencije,
  • 14.09.2019 - 14:58
  • 153

BANJA LUKA, 14. septembra - Prema riječima Snježane Cvijić Amulić, načelnika Odjeljenja seizmologije, jačina zemljotresa je bila 2.1 stepen po Richteru, odnosno 3 stepena Merkalijeve skale, sa epicentrom u regionu Banja Luke, pet kilometara istočno od ovog grada.

Zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati oštećnja na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti, naveli su u Hidrometeorološkom zavodu RS.

Podsjetimo, područje BiH i septembru se treslo već šest puta.

Posljednje podrhtavanje pogodio je u četvrtak područje Tuzle, saopšteno je tada iz Evropsko-mediteranskog seizmološkog zavoda (EMSC). Jačina zemljotresa bila je 3,8 stepeni po Richteru, a epicentar je zabilježen 7 kilometara od mjesta Mramor kod Tuzle na dubini od 10 kilometara.

U posljednje dvije sedmice to je bio četvrti potres koji je zabilježen na području Tuzle. Zemljotres se osjetio i u drugim gradovima BiH, ali nema podataka o nastaloj šteti ili povrijeđenim osobama.

Samo dan ranije isto područje “prodrmao” je potres jačine 3,3 stepena po Rihterovoj skali.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING