NJEMAČKI KNJIŽEVNIK UWE SAEGER GOST NA PEDAGOŠKOM FAKULTETU

- Studentima Saeger danas predstavio dio sage o Homeru, svome životnom djelu, onako kako ga je on doživio

  • AUTOR: Irma Redžepagić
  • 08.11.2018 - 14:19
  • 467

BIHAĆ, 8. novembra - Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću danas je ugostio njemačkog  književnika Uwe Saegera, koji je studentima je predstavio svoj dugogodišnji rad i novo djelo Homer-pripovijetka i Noć poslije i jutro. Knjigu je pripremao cijeli život, a napisao za četiri sedmice. Posjeta njemačkog književnika plod je uspješne saradnje sa fondacijom Konrad Adenauer Stiftung iz Sarajevo.

Uwe Saeger je napisao preko 30 knjiga. Pisao je i pozorišne komade, igrokaze, te radio na filmu. Studentima je danas  predstavio dio sage o Homeru, onako kako ga je on doživio.

„U suštini sav materijal za ovu knjigu ja sam već imao u sebi. Jednostavno sam morao ovim djelom zaokoružiti sve ono što se do sada dešavalo. Pisao sam o Prometeju, pisao sam o mnogim likovima iz grčke mitologije, međutim potreba za pisanjem Homera je završnica svega ovoga što sam dosad radio“, kaže književnik Saeger.

Pedagoški fakultet u Bihaću već pet godina ima dobru saradnju sa fondacijom Konrad Adenauer iz Sarajeva. Oni im predlože njemačke književnike, glumce ili muzičare koji im jedan dan budu gosti. Ovakve posjete su od velike važnosti kako za studente tako i za profesore.

„Posebno je to važno za naše studente jer mi sa fondacojim Konrad Adenauer imamo njemačko govorno područje. Bilo ko da dođe kao gost kod nas, govori njemački jezik, što je za naše studente od velike koristi“, dodala je doc.dr. Jasmina Tockić-Ćeleš

Do kraja mjeseca studenti Odsjeka za njemački jezik, u sklopu predmeta „Njemačka kultura i civilizacija“ organizirat će radionicu za osnovce povodom praznika sv. Martina 11.novembra,kazala je profesorica Tockić-Ćeleš.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING