NJEMAČKA DO NOVEMBRA PRODUŽAVA KONTROLE NA GRANICI S AUSTRIJOM

- U pismu, koje je poslao, naveo je da je od novembra prošle do februara ove godine svaki mjesec registrovano oko 950 ilegalnih prelazaka

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 13.04.2019 - 07:02
  • 231

BERLIN, 13. aprila  - Njemačka će produžiti granične kontrole duž granice s Austrijom za dodatnih pola godine, potvrđeno je za medije iz Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Zbog još uvijek velikog broja ilegalnih prelazaka, granična kontrola između Njemačke i Austrije će biti produžena do 11. novembra ove godine. 

Njemački mediji navode da je ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer o ovome obavijestio prvog zamjenika predsjednika Evropske komisije Fransa Timmermansa. 

U pismu, koje je poslao, naveo je da je od novembra prošle do februara ove godine svaki mjesec registrovano oko 950 ilegalnih prelazaka. 

Seehofer je istakao da se "migracioni potencijal" povećao u istočnom Mediteranu i na balkanskom putu te da Njemačka ne može odustati od graničnih kontrola.

Granične kontrole su počele nakon 2015. godine kada je i počela migrantska kriza u Evropi. Kontrole granice su posljednji put produžene do 11. maja.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING