NJ. E. MOMINAH: SVAKO KO POSJETI BOSNU, A NE POSJETI OVAJ NJEN LJEPŠI DIO, KAO I DA NIJE BIO U OVOJ ZEMLJI

- Današnjom posjetom Nacionalnom parku „Una“ i razgovorima o prezentaciji turističke ponude na tržištima Arabijskog poluotoka, te o mogućnostima pomoći u realizaciji infrastrukturnih projekata ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani Abdulallah Mominah završio je trodnevnu radnu posjetu našem Kantonu

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.06.2018 - 17:17
  • 1106

USK, 24. juna - Posjetom Nacionalnom parku „Una“ i obilaskom negovih prirodnih i kulturno-historijskih vrijednosti ambasador Saudijske Arabije u našoj zemlji nj.e. Hani Abdulallah Mominah zaključio je posjetu Unsko-sanskom kantonu, odnosno Bihaću i Bužimu.

Otvoreni su razgovori o mogućnostima korištenja Saudijskog fonda za razvoj, tamošnje privredne komore, te povezivanju privrednika u realiziranju ovdašnjih projekata.

Razgovori o mogućnostima saradnje na podršci Nacionalnom parku „Una“ – posebni poput viđenog i doživljenog. Posebno na Buku, gdje se zaustavlja regata, gdje staje voz, gdje staje dah.

Prošle je godine našu zemlju posjetilo blizu 70 hiljada turista iz zemaja Arapskog poluotoka. Taj broj mora biti znatno veći, kazano je, posebno ovdje - zbog tog je obećana podrška u realizaciji projekata gradnje infrastrukture, kako ne bi bio pokvaren dojam na doživljeno u Nacionalnom parku, odnosno da baci sjenu na to loša cestovna infrastruktura.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVE



PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING