INFO

 • KO SE PROTIVI USPOSTAVI REGISTRA PEDOFILA U FBIH?
 • KORONAVIRUS DOŠAO U EVROPU: U FRANCUSKOJ DVIJE ZARAŽENE OSOBE
 • POTVRĐENO DA JE I DRUGI PREMINULI U ZENIČKOJ BOLNICI BIO ZARAŽEN VIRUSOM H1N1
 • SA STRAHOM U GODINI ŠTAKORA: ZBOG KORONAVIRUSA KINA OGRANIČILA KRETANJE 56 MILIONA LJUDI
 • PREDSJEDNIK ERDOGAN STIGAO U GRAD ELAZIG POGOĐEN ZEMLJOTRESOM
 • SANSKI MOST: ORGANIZIRANA ISHRANA DIVLJIH ŽIVOTINJA U PERIODU LOVOSTAJA
 • CAZIN: U POSLOVNOJ ZONI RATKOVAC NJEMAČKI INVESTITOR NAŠAO POVOLJAN POSLOVNI AMBIJENT ZA TVORNICU
 • USK: EGZISTENCIJALNO UGROŽENI DEMOBILISANI BORCI STAROSTI ISPOD 57 GODINA
 • MALEZIJA: TROJE KINESKIH TURISTA ZARAŽENI KORONA VIRUSOM
 • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI OBLAČNO VRIJEME SA PADAVINAMA
 • OBILJEŽAVANJE 78. GODIŠNJICE IGMANSKOG MARŠA: ANTIFAŠIZAM NIJE ISKORIJENJEN
 • BOSANSKI PETROVAC: FESTIVAL SA MISIJOM ODRŽIVOSTI RURALNIH PODRUČJA

NEZADOVOLJNI POLICAJCI U UNSKO-SANSKOM KANTONU BLIZU VELIKOG ŠTRAJKA

- Tek što je nakon 45 dana došlo do zamrzavanja štrajka doktora medicine i stomatologa u Unsko-sanskom kantonu, svoj štrajk najavlli su nezadovoljni članovi Sindikata policije USK

NEZADOVOLJNI POLICAJCI U UNSKO-SANSKOM KANTONU BLIZU VELIKOG ŠTRAJKA

USK, 30. marta - Prema riječima predsjednika Sindikata Mahmuta Alagića, oni tri mjeseca nastoje pronaći dogovor sa pregovaračkim timom Vlade USK, da bi im kantonalni ministar finansija saopćio da od povećanja plata neće biti ništa.

"Ako uzmemo u obzir povećanja ličnih dohodaka drugim budžetskim korisnicima, te ogromna primanja naših skupštinskih zastupnika, sasvim je logično da ćemo se i mi zakonskim putem boriti za svoja prava", kazao je Alagić.

U ovom Sindikatu tvrde kako policijskim službenicima još nisu osigurana nikakva zaštitna sredstva iako svakodnevno rade sa migrantima i izbjeglicama.

“Zamislite da pet mjeseci tražimo da nam se osiguraju ta sredstva i da nema nikakve reakcije. Naši službenici nemaju medicinsku pomoć ili zaštitu, neadekvatne su nam prostorije za rad s velikim brojem migranata i izbjeglica, ali i službeni automobili. Još od nove godine sve ostaje samo na obećanjima i zato poručujemo i Vladi USK i skupštinskim zastupnicima da više nećemo na ovaj način pregovarati i razgovarati“, dodao je Alagić.

Najavljeno je da će Upravni odbor Sindikata policije USK donijeti odluku o smjernicama daljeg djelovanja ukoliko Vlada nastavi ignorirati njihove zahtjeve i potrebe. Nije isključena mogućnost pripremanja i provođenja svih zakonskih procedura za generalni štrajk.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko -sanskog kantona Nermin Kljajić kazao je za Klix.ba da se policijskom službenicima duguju sredstva za putne troškove, otpremnine i naknade za liječenje u iznosu od 1,2 miliona KM, ali naglašava da je ta dugovanja aktuelna vlada naslijedila od prethodne, vlade Huseina Rošića.

"Policijskim službenicima se isplaćuje plaća mjesec za mjesec. Nema kašnjenja za razliku od drugih budžetskih korisnika kojima plata kasne dva mjeseca. Činjenica je da ove godine nećemo moći ići na povećanje plata", ističe ministar Kljajić i potvrđuje stav kolege iz resora finansija Vedrana Prše.

On dodaje kako su ove godine planirana sredstva za nabavku oružja i početak izgradnje objekta policijske stanice Bužim. Što se tiče zaštitnih sredstava za rad sa migrantima koja nedostaju, ministar Kljajić kaže za naš portal da će to biti riješeno.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING