NEGATIVNI TRENDOVI PRIJETE STABILNOSTI ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK

- Finansijska stabilnost Zavoda zdravstvenog osiguranja USK od presudnog značaja za funkcionisanje bolnica, domova zdravlja i ostalih ustanova...

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.08.2019 - 15:35
  • 168

USK, 21. augusta - Sa budžetom preko 100 miliona maraka Zavod za zdravstveno osiguranje glavni je finansijer javnog zdravstva u kantonu.

Stoga je financijska stabilnost ove ustanove od presudnog značaja za funkcionisanje bolnica, domova zdravlja i ostalih ustanova. Šestomjesečni financijski izvještaj pokazuje minus od 3,7 miliona maraka. Direktor Elvedin Sedić ističe - nema razloga za brigu, riječ je o poslovanju u prvom dijelu godine te da se više sredstava u kasi očekuje do kraja godine. Dio novca po osnovu ino - doznaka je već evidentiran, a ukupan iznos i doznačena sredstva također će biti poznata krajem godine.

No očekivati je da će i po ovom osnovu pristizati sve manje sredstava jer kanton sada napuštaju kompletne porodice a time se i broj osiguranika u kantonu značajno smanjuje. Da je ovo postao ozbiljan problem upozorava i resorna ministrica Nermina Ćemalović.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING