NASTAVE, IPAK, NEMA NI U PONEDJELJAK

- Nije postignut dogovor o plaćanju vremena provedenog u štrajku

Ni danas nema dogovora sindikata i Vlade, štrajk u prosvjeti se nastavlja
  • AUTOR: Merima Zulić
  • 11.09.2015 - 18:42
  • 8411

BIHAĆ, 11. septembra - Predstavnici sindikata predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i Vlade USK-a pregovorarali su danas tri sata.

Zajedno su radili na korekciji, odnosno doradi sporazuma, koji bi podjednako zadovoljio sindikate i vladu, saznali smo od predsjednika Sindikata srednjeg obrazovanja USK Samira Fajića. Nakon tri sata pregovori su prekinuti kako bi obje strane usaglasile odredbe sporazuma. Vlada je s tim u vezi održala vanrednu sjednicu, a sindikati sastanak Štrajkačkog odbora.

Pregovori su trebali biti nastavljeni u 18 sati, međutim to se nije dogodilo. Od predsjednika Fajića u telefonskog razgovoru doznajemo da je razlog to što se nisu dogovorili oko jedne tačke sporazuma, a radi se o plaćanju vremena provedenog u štrajku. Sindikat je e-mailom uputio svoje primjedbe Vladi i čekao potvrdu pregovora do 20 sati, nakon čega su se razišli.

Sindikati traže da to bude obračunato u septembarskoj plaći, jer je odrađen obavezni minimum poslova, međutim Vlada je stava da će taj rad biti plaćen tek kad ga nadoknade. Epilog svega je da nastave nema ni u ponedjeljak, kada će pregovori biti nastavljeni.

Šire u izjavi premijera USK-a Izudina Saračevića.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING