NAŠI VRIJEDNI LJUDI: ADNAN PROGLAŠEN NAJBOLJIM STRANIM STUDENTOM NA TURSKOM UNIVERZITETU BOĞAZIÇI

- Nebrojeno puta do sada imali smo prilike vidjeti kako mladi iz naše zemlje postižu nevjerovatne rezultate širom svijeta. Jedan od njih je i Cazinjanin Adnan Kličić, koji je proglašen najboljim stranim studentom na turskom univerzitetu Boğaziçi

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.07.2018 - 15:55
  • 759

USK, 11. jula - Nakon što je završio Unsko-sanski koledž u Bihaću, Adnan Kličić iz Cazina odlučio se na školovanje u Turskoj, gdje je i dobio stipendiju za studij elektrotehnike. Nakon 4 godine, na svečanoj promociji i dodjeli diploma na Boğaziçi Univerzitetu, jednom od najprestižnijih u Turskoj, proglašen za najboljeg stranog studenta.

Odsjek za elektrotehniku pohađao je zajedno sa turskim studentima, odnosno njih 300 najboljih koji su izabrani na prijemnom ispitu. Adnan se na 3 godini studija specijalizirao u mikroelektronici, priznajući da mu na početku studiranja nije bilo lako.

Adnana čeka uspješna karijera, a već je pronašao posao u Beču. O povratku u BiH kaže, za sada ne razmišlja. Mladi, obrazovani ljudi poput Adnana Kličića iz Cazina još jedan su pokazatelj talenata među Bosancima i Hercegovcima koji nažalost put nauke nastavljaju daleko od naše zemlje. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING