NAŠI VRIJEDNI LJUDI: ADNAN PROGLAŠEN NAJBOLJIM STRANIM STUDENTOM NA TURSKOM UNIVERZITETU BOĞAZIÇI

- Nebrojeno puta do sada imali smo prilike vidjeti kako mladi iz naše zemlje postižu nevjerovatne rezultate širom svijeta. Jedan od njih je i Cazinjanin Adnan Kličić, koji je proglašen najboljim stranim studentom na turskom univerzitetu Boğaziçi

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.07.2018 - 15:55
  • 850

USK, 11. jula - Nakon što je završio Unsko-sanski koledž u Bihaću, Adnan Kličić iz Cazina odlučio se na školovanje u Turskoj, gdje je i dobio stipendiju za studij elektrotehnike. Nakon 4 godine, na svečanoj promociji i dodjeli diploma na Boğaziçi Univerzitetu, jednom od najprestižnijih u Turskoj, proglašen za najboljeg stranog studenta.

Odsjek za elektrotehniku pohađao je zajedno sa turskim studentima, odnosno njih 300 najboljih koji su izabrani na prijemnom ispitu. Adnan se na 3 godini studija specijalizirao u mikroelektronici, priznajući da mu na početku studiranja nije bilo lako.

Adnana čeka uspješna karijera, a već je pronašao posao u Beču. O povratku u BiH kaže, za sada ne razmišlja. Mladi, obrazovani ljudi poput Adnana Kličića iz Cazina još jedan su pokazatelj talenata među Bosancima i Hercegovcima koji nažalost put nauke nastavljaju daleko od naše zemlje. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVE



PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING