NAKON 26 GODINA: ŽELJEZNICOM POVEZANI SARAJEVO I BIHAĆ

- Nakon završetka projekta sanacije kontaktne mreže na dionici Unske pruge Blatna – Bihać u dužini od 47 km, promotivni BH Voz za Bihać svečano je, danas u devet sati, krenuo sa Željezničke stanice Sarajevo

  • AUTOR: bhrt, agencije
  • 02.07.2018 - 16:11
  • 313

SARAJEVO/BIHAĆ, 2. jula - Realizacijom ovog projekta, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) su ispunile svoj cilj da povežu sve veće bh. gradove u jedinstvenu željezničku putničku mrežu, što će omogućiti i nove razvojne projekte koji će biti u funkciji građana i bh. privrede.

Uz sanaciju kontaktne mreže, Željeznice FBiH su radile i na uređenju stanica Bihać, Cazin Srbljani, Bosanska Krupa i Bosanska Otoka, kako bi bili stvoreni što povoljniji uvjeti za prihvat putnika.

Prema planiranom Redu vožnje za 2017/2018. godinu, BH voz će kretati iz Sarajeva u 16 sati, a u Bihać će stizati pola sata iza ponoći. Iz Bihaća voz će kretati u 01.57, a u Sarajevo će stizati u 10:28.

Povlastice za brojne kategorijne putnika

“Željeznice Federacije BiH nastojat će svojim putnicima pružiti što povoljniju cijenu putovanja na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo, te će karta u jednom smjeru koštati 36,70 BAM, a povratna karta 59,10 BAM sa popustima koje putnici ostvaruju po odgovarajućim osnovama.

Pored povlastice za povratna putovanja ŽFBiH, u skladu sa svojom komercijalnom politikom, nude putnicima i čitav niz drugih komercijalnih povlastica za određene kategorije putnika. Povlastica od 30 posto odobrava se kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika. Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, osobe starije od 60 godina, novinari i ratni vojni invalidi.

Djeca starosti od četiri do 12 godina, slijepa lica i njihovi pratitelji, kao i grupe veće od 30 putnika imaju povlasticu 50 procenata od redovne vozne cijene. Kod korištenja povlastice putnici moraju imati propisan osnov za povlasticu. Djeca do 4 godine ostvaruju pravo na besplatnu vožnju.

Vozovi sa Talgo garniturama koji će saobraćati na relaciji Sarajevo – Bihać- Sarajevo imaju u svom sastavu i kola za spavanje, ukupno pet kabina sa dva posteljna mjesta u svakoj kabini. Vozna karta sa dodatkom za korištenje posteljnog mjesta u kolima za spavanje za jedan pravac na relaciji Sarajevo-Bihać, odnosno Bihać-Sarajevo iznosi 60,70 BAM.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING