NAJBOLJE ZEMLJE ZA VISOKO KVALIFIKOVANE RADNIKE: AUSTRALIJA, ŠVEDSKA, ŠVICARSKA...

- Prema izvještaju Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), ove zemlje nude dobre uslove na tržištu rada za visoko kvalifikovane radnike, kao i odgovarajuće radno okruženje

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 29.05.2019 - 19:09
  • 264

PARIZ, 29. maja - Najnovije istraživanje je pokazalo da su Australija, Švedska, Švicarska, Novi Zeland i Kanada najbolje zemlje za visoko kvalifikovane radnike, sa zvanjem magistra ili doktora, koji žele emigrirati u potrazi za poslom.

U grupi najboljih zemalja za visoko kvalifikovane radnike nalaze se još i Irska, SAD, Holandija, Slovenija i Norveška.

Prema izvještaju Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), ove zemlje nude dobre uslove na tržištu rada za visoko kvalifikovane radnike, kao i odgovarajuće radno okruženje.

Ista grupa zemalja, zajedno s Norveškom, ali bez Australije, ujedno je i najprivlačnija za poduzetnike.

OECD je u svome izvještaju analizirao niz faktora u svojih 36 zemalja članica, uključujući uslove koje se pružaju radnicima, prihode i poreze, dugoročne izglede, okruženje za porodicu i kvalitet života.

Direktor za zapošljavanje i socijalna pitanja u OECD-u Stefano Scarpetta izjavio je da su za ljude s visokim obrazovanjem bitni određeni uvjeti na tržištu rada.

"Za profesionalce je važna brzina izdavanja viza, dok su za mnoge visoko kvalifikovane radnike važni i uslovi za partnere i djecu", rekao je Scarpetta.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING