NAJAVLJUJEMO SKORO ODRŽAVANJE KONFERENCIJE O PROIZVODNJI, INDUSTRIJI I TEHNOLOGIJI U CAZINU

- Krajem juna Grad Cazin biće domaćin četvrte po redu Konferencije o proizvodnji, industriji i tehnologiji, poznatoj kao PIT konferencija. Predstavnici Organizacionog odbora, tim povodom, upriličili su konferenciju za novinare, na kojoj je najavljen dolazak preko dvije stotine učesnika. Ciljevi konferencije su mnogostruki, a ono što je najbitnije jeste činjenica da su predhodne dale dobre rezultate

  • AUTOR: rtvcazin, rtvusk,
  • 26.05.2019 - 16:40
  • 128

CAZIN, 26. maja - I ove godine namjera organizatora PIT konferencije je prezentirati nove tehnologije ali i okupiti proizvodni sektor. Očekuje se dolazak istaknutih stručnjaka i ljudi koji stižu iz najvećih regionalnih centara kao i dijaspore.

Cazin nije slučajno odabran kao domaćin  PIT konferencije.S jedne strane privredna aktivnost buja, planiraju se nove poslovne zone i razni oblici poticaja biznisu, a s druge, gradska administracija na sve načine pokušava direktno podstaći privredne aktivnost. Namjera je i  predstaviti novi, veliki projekat Poslovnu zonu "Ratkovac" koja bi u budućnosti trebala prerasti u industrijsku zonu i važila bi i kao centar za procjenu svega onog što nam u vidu znanja ili tehnike nedostaje.

Kao centralni sadržaj konferencije ističu se izlaganja regionalnih stručnjaka koji će dati osvrt na aktuelne teme operativnog menadžmenta na kojima kompanije razvijenih zemalja grade svoju konkurentsku prednost, a panel diskusijom će se pokušati dati odgovor na pitanje kako poslovne zone i klasteri mogu biti izvor konkurentske prednosti i generator razvoja bh. privrede. Tokom cijele konferencije će biti omogućeno poslovno umrežavanje, a za ove namjene su predviđena i tri posebna bloka unutar konferencije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING