NAGRADA EMIN HUSKIĆ RTV USK: OCJENJIVAČKI ŽIRI ZAVRŠIO POSAO OKO IZBORA NAJBOLJEG NOVINARSKOG OSTVARENJA

- Prošle godine RTV USK utemeljila je nagradu pod imenom „Emin Huskić“ za najbolje novinarsko ostvarenje, koje je u 2017. godini dodijeljeno novinarki naše medijske kuće Ajši Pehlić za serijal „Svi zločini Fikreta Abdića“. Kome će ove godine pripasti ovo ugledno priznanje na današnjem sastanku odlučio je ocjenjivački žiri, a konačan izbor bit će objavljen 21.12. na godišnjicu osnivanja RTV USK

  • AUTOR: rtvusk
  • 05.12.2018 - 15:47
  • 491

BIHAĆ, 5. decembra - Emin Huskić novinar, književnik, borac za BIH u ratu ali i miru, svoj nemjerljiv doprinos u radu ali i napredovanju RTV USK dao je tokom radnog vijeka koji je proveo na čelu ove javne ustanove.

Upravo nagrada s njegovim imenom ima posebnu simboliku za sve uposlene ali i autora  najboljeg novinarskog rada koji je odabran i ove godine.

Konkurs za ovu nagradu otvoren je 14. sepembra te je do njegovog zatvaranja 24. novembra pristiglo 6 prijava od kojih je nekoliko radova novinara van ove medijske kuće.

Iako je odabran, ime pobjednika ovog konkursa biće objavljeno 21. decembra kada će uz plaketu, mastionicu i pero čiju izradu potpisuju vrsni bh. umjetnici Dževad Hozo, Admir Mujkić i Darko Šobot, najbolji biti nagrađen i novčano. 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING