NAGOVJEŠTAJI SARAJEVSKOG STUDENTSKOG CENTRA: AKO SE NE PLATI DUG, HRANU I SMJEŠTAJ PLATIĆE STUDENTI U PUNOM IZNOSU

- - Ne mali broj studenata iz USK odlučio se za studiranje van USK. Najveći broj, njih ukupno 107 je na Sarajevskom univerzitetu i od nove akademske godine mogli bi plaćati punu cijenu za boravak i smještaj u tamošnjem studentskom centru. Razlog tome je dugovanje Vlade USK-a koja subvencionira njihov smještaj u pomenutom centru

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.09.2017 - 14:03
  • 367

BIHAĆ, 12. septembra - Studenti iz USK koji studiraju  na  Sarajevskom univerzitetu mogli bi od 15. septembra plaćati punu cijenu za ishranu i smještaj  u tamošnjem studentskom centru. Naime, to bi se moglo desiti zbog neizmirenog duga  prema ovom  centru od strane Vlade USK koja subvencionira   dio sredstava za  njihov boravak.  Kada je u pitanju subvencioniranje studenata koji studiraju na fakultetima van Kantona, a koji su zastupljeni  na Bihaćkom univerzitetu, saznali smo da  Vlada  ne  participira  u njihovom smještaju. Taj dug je  narastao na  preko 300.000 KM.

Početak  nove akademske godine se bliži, a neriješenih problema  ima na pretek. To se prije svega odnosi na mali broj upisanih studenata na ovdašnje  fakultete,  zbog čega  su na većini fakulteta u našoj zemlji, među kojima i bihaćkim, produženi upisi.

U resornom kantonalnom ministarstvu su potvrdili da dug postoj, ali i da se iznalaze rješenja da se on plati do 15. septembra.

Od nekoliko kantona, sarajevski Studentski centar potražuje više od miliona KM  i najveći dužnik je Vlada USK. Ukoliko se ne sanira  barem dio duga, postoji mogućnost da se  Kantonalnoj Vladi  onemogući daljnje zaduživanje, pri čemu  bi sav teret ishrane i smještaja pao na same studente.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING