NA OKRUGLOM STOLU U BIHAĆU GOVORILO SE O STVARANJU BOLJEG POSLOVNOG AMBIJENTA ZA INVESTICIJE

- U Bihaću je danas održan okrugli stol o temi „Partnerstvom do boljeg poslovnog ambijenta u gradu Bihaću“ na kojem su predstavljene aktivnosti za unapređenje poslovnog ambijenta. Okruglom stolu u organizaciji Gradske uprave prisustvovali su predstavnici Vlade USK, Privredne komore USK, Univerziteta u Bihaću te brojni privrednici

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.07.2019 - 18:41
  • 464

BIHAĆ, 10. jula - Šuhret Fazlić gradonačelnik Bihaća predstavio je najznačajnije razvojne projekte i aktivnosti na unapređenju poslovanja privrednih subjekata u Bihaću, kazavši da će raditi na inteziviranju saradnje javnog i privatnog sektora.

Nihad Šušnjar savjetnik premijera USK prezentirao je makroekonomske pokazatelje u USK i BIH za prošlu godinu, istaknuvši da svi pokazuju blagi porast. Iako statistika ukazuje na pozitvna privrednim kretanja još uvijek je ovdašnja privreda opterećena s više od 3 000 parafiskalnih nameta te konstatnim odljevom radne snage.

Investitori se i dalje suočavaju sa sporom procedurom za dobijanje građevinskih dozvola. Sve su to razlozi zbog kojih će Vlada USK i Udruženje Poslodavaca FBIH  naredne sedmice održati tematsku sjednicu o privrednim kretanjima. Cilj današnjeg okruglog stola bio da se dijalogom između lokalne zajednice i bihaćkih privrednika pronađu zajednička rešenja za poboljšanje poslovnog ambijenta, kreiranja novih radnih mesta na lokalnom nivou, a time i povećanja životnog standarda građana.

Predloženo je formiranje zajedničkog Operativnog tima koji bi detektirao najvažnije probleme u privredi i  ponudio konkretna rješenja te indetifikovao prioritetne razvojne projekte za apliciranje fondove EU.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING