NA GRANICI NIŠTA NOVO: EVROPSKI PARLAMENT RAZMATRAO TEMU MIGRANTSKE KRIZE I KRITIKOVAO

- Sutra je za USK, kako narod kaže „dan D“, barem kada je migrantska kriza u pitanju. Prekid ugovora Mirala i Bire sa IOM-om o smještaju migranata, ne daje i odgovor šta dalje s njima. Nove lokacije nema, Grad Bihać je ponudio čime raspolaže, kantonalne vlasti ne žele više snositi odgovornost a ministar sigurnosti BiH ćuti. Činjenica je da su migranti tu i da im je zdravstveno stanje sve lošije. Evropski parlament danas je kritikovao hrvatske predstavnike a oni se branili "ugrozom" od islamskog radikalizma. Kako se osjećaju građani Bihaća i Velike Kladuše niko ne pita. Očito nas očekuje samo još jedan kišni dan...

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.11.2019 - 18:02
  • 206

BIHAĆ, 14. novembra - Vučjak od sutra ostaje jedini prihvatni centar za migrante. Miral i Bira se blokiraju bez mogućnosti izlaska starih i ulaska novih korisnika, izuzev onih koji žele otići.

Odluka je ovo sa jučer održane sjednice Operativne grupe USK. Po ko zna koji put prozvali su nadležne državne institucije i Evropsku komisiju. Ministarstvo sigurnosti BiH ne nudi nikakvo rješenje a zima je na pragu te je pitanje kako će se ovakve odluke i sama situacija odraziti na život građana USK. O situaciji u Bihaću raspravljalo se danas na Evropskom parlamentu.

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING