NA DANAŠNJOJ SJEDNICI KOLEGIJ UTVRDIO: REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE USK 4. JUNA

- Vanredne za sada neće biti, ali uskoro bi se trebala održati i tematska sjednica Skupštine posvećena zdravstvu

  • AUTOR: rtvusk
  • 25.05.2018 - 13:33
  • 487

BIHAĆ, 25. maja - Kolegij Skupštine USK utvrdio je danas dnevni red i termin naredne sjednice Skupštine USK. Četvrog juna održaće se redovna sjednica a  vrlo brzo i tematska o zdravstvu. Dosta je ozbiljnih i važnih tema koji zahtjevaju da se o njima raspravlja poput migrantske krize, stanju  u zdravstvu, pravnoj zaštiti  uhapšenih pripadnika  5. korpusa AR BiH.

Migranti u USK biće glavna tema na sjednici Skupštine  koja  će se održati 4. juna, potvrđeno je na današnjoj sjednici Kolegija. U skupštinsku proceduru još nisu  upućeni  vladini  materijali  sa potrebnim detaljnim informacijama o sve većem prilivu migranata te njihovom boravku u kantonu, no očekuje se da će uskoro biti dostupni poslanicima.

Na red je došao i  Zakon  o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata  čije usvajanje već duže vremena čekaju  lokalne zajednice. Nacrt  Zakona  o sudskim taksama također će biti predmet razmatranja zakonodavne vlasti. Nakon što je imenovana  upravljačka struktura, ispunjeni su uslovi da se Skupštini ponudi program rada Boračkog fonda  za stambeno zbrinjavanje, zašto su posebno zainteresirani podnosioci zahtjeva za dodjelu boračkih kredita. Članovi Kolegija danas su se saglasili da  Vlada što prije dostavi Informciju  sa mjerama o pravnoj zaštiti generala Atifa Dudakovića i ostalih pripadnika 5. korupsa koji su nedavno uhapšeni.

Vanredne za sada  neće biti, ali uskoro bi se trebala održati  i tematska sjednica Skupštine posvećena zdravstvu. Na tome insistiraju u DF još od 2015.godine, a nakon svih dešavanja posebno oko Kantonalne bolnice, smatraju da je definitivno sazrilo vrijeme da se javno progovori kakvo je stanje u cjelokupnom zdravstvu kantona.

Odlučeno je da Vlada pripremi detaljnu Informaciju u roku od sedam dana, nakon čega će Kolegij ponovno zasjedati te donijetu odluku o terminu sjednice.

Da će do bajramskih praznika biti radno u Kantonalnom parlamentu potvrđuje i mogućnost da se  pored dvije najavljene održi   još jedna redovna sjednica Skupštine  koja će biti  u znaku zvještaja i programa rada kantonalnih ustanova i institucija.

VIDEO, izjava:Farko Hodžić,Klub DF

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING