MUZEJ 5. KORPUSA: OD IDEJE DO REALIZACIJE PROJEKTA POTREBNA JE FINANSIJSKA KONSTRUKCIJA

- Ranije inicijative za osnivanje Muzeja „Sile nebeske“ pale su u vodu, a osnovni razlog odnosio se na izostanak finansijske konstrukcije za ovaj projekt...

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.10.2019 - 16:55
  • 335

BIHAĆ, 19. oktobra - Ukoliko bude političke volje, 5. Korpus kao sinonim odbrane Bosne i Hercegovine, u skorije vrijeme trebao bi dobiti svoj muzej.

Ranije inicijative za osnivanje Muzeja „Sile nebeske“ pale su u vodu, a osnovni razlog odnosio se na izostanak finansijske konstrukcije za ovaj projekt. Novi prijedlog o pokretanju aktivnosti za osnivanju javne ustanove Muzej 5. Korpusa Armije RBIH dalo je resorno ministartvo, a odobrila Vlada USK. Da li će se ovaj put istrajati na realizaciji ovog projekta biće poznato već početkom naredne godine, kada bi se u budžetu Kantona za ove potrebe trebala planirati neophodna sredstva.

Kako između ostalog navodi Ermin Zulić ministar za boračka pitanja USK, cilj je da se svjedočanstva patnje ovoga naroda i doprinos 5. Korpusa u odbrani domovine institucionalno postave na jedno mjesto koje će baštiniti kulturu sjećanja zbog onih koji su dali svoje živote, onih koji su učestvovali u odbrambeno-oslobodilačkom ratu ali isto tako i kao izvor saznanja o tom vremenu za buduće generacije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING