MOSTARSKA KONFERENCIJA: DIJALOG O PROCESU REFORME PRAVOSUĐA

- U Mostaru je danas završena dvodnevna konferencija “Pravosuđe – trenutno stanje i perspektiva” koju su organizirali Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Uredom Specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH i Američkom agencijom za međunarodni razvoj

  • AUTOR: rtvusk
  • 06.12.2018 - 15:48
  • 330

MOSTAR, 6. decembra - Riječ je o četvrtoj konferenciji na kojoj se nastavlja praksa razvijanja dijaloga o tekućem procesu reforme pravosuđa.

U fokusu konferencije bilo je ocjenjivanje nosilaca pravosudnih funkcija, snaglaskom na nedavno usvojene kriterijume za ocjenjivanje. Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Milan Tegeltija  je podsjetio da se ocjenjivanje sudija i tužilaca vrši od početka reformi 2003. godine, uz izuzetak Suda BiH, odnosno da se trenutno radi na unapređivanju tog sistema u skladu s preporukama Evropske komisije.

On je istakao da se značajno promijenio način ocjenjivanja, čime se složio i zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Kaldoun Sino. 

"Ranije je to bilo temeljeno na kvantitetu, odnosno broju predmeta, dok je sada fokus ocjenjivanja na kvalitetu", rekao je Tegeltija.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING