MOSTAR: ODRŽAN INFORMATIVNI SASTANAK U OKVIRU PROMOCIJE USAID PROJEKTA DIASPORA INVEST

- Podsjećamo, riječ je o grant - sredstvima namjenjenim malim i srednjim poduzećima koja se odobravaju u iznosu do 50.000 KM...

  • AUTOR: VIP.HD, rtvusk,
  • 20.09.2019 - 18:39
  • 108

MOSTAR/BIHAĆ, 20. septembra – U Mostaru je održana info - sesija u okviru promocije petog javnog poziva USAID projekta „Diaspora invest“ za dodjelu bespovratnih sredstava.

Riječ je o grant - sredstvima namjenjenim malim i srednjim poduzećima koja se odobravaju u iznosu do 50.000 KM. Ključni uslovi su da kompanije ne smiju biti starije od tri godine, te da su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bh. dijaspore ili da imaju dokazivu trajnu poslovnu vezu ostvarenu preko članova bh. dijaspore. Kriteriji izbora, po kojima se obavlja selekcija najuspješnijih investicijskih prijedloga, jesu planirana nova radna mjesta i visina planirane investicije.

USAID na ovom projektu surađuje s kompanijama iz Mostara i Hercegovine. To su uglavnom IT - kompanije koje se bave poljoprivredom, metalopreradom, drvnom industrijom i turizmom. Sektori su to u čije je ulaganje bosanskohercegovačka dijaspora najviše zainteresirana.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING