MJEŠTANI NASELJA ZDENA OBNAVLJAJU STARI MLIN

- Rijeka Zdena je lijeva pritoka Sane i u prošlosti je na njoj postojao veliki broj vodenica, ali je danas ostala samo jedna, koja već dugo godina nije u funkciji.

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.03.2018 - 20:39
  • 1134

SANSKI MOST, 11.marta - Mještani naselja Zdena, nadomak Sanskog Mosta, odlučili su da obnove stari mlin koji se nalazi neposredno na izvoru istoimene rijeke i ovih dana su organizovali akciju kojom žele da urede čitav ovaj lokalitet.

Prema riječima predsjednika ove mjesne zajednice, Smaila Cerića, stari mlin je dugo godina bio zapušten i oronuo i mještani žele da mu vrate nekadašnji sjaj i ponovo stave u funkciju. Nekada se na ovom mjestu nalazio veliki broj vodenica, a vremenom je preostala samo jedna koja je u ovom obliku izgrađena pedesetih godina prošlog vijeka. Trenutno vršimo rekonstrukciju krova, a potom planiramo da je obložimo drvetom i da joj vratimo vodenički točak. istakao je Cerić. Prema njegovim riječima, finansijsku pomoć mještanima pružile su lokalne vlasti i UNDP, a nakon obnove vodenice uslijediće uređenje ovog područja koje je decenijama omiljeno izletište Sanjana.

Rijeka Zdena je lijeva pritoka Sane i u prošlosti je na njoj postojao veliki broj vodenica, ali je danas ostala samo jedna, koja već dugo godina nije u funkciji. Izvor ove rijeke je tradicionalno mjesto gdje se organizuju prvomajska slavlja, a s njenog izvora gradski vodovod u Sanskom Mostu snabdjeva se pitkom vodom.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING