MINISTAR BURNIĆ POSJETIO BOSANSKI PETROVAC

- Ministar posjetio JP Komunalno, čiji razvoj Ministarstvo novčano podržava, a potom razgovarao s predstavnicima lokalne vlasti

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.09.2018 - 17:40
  • 401

BOSANSKI PETROVAC, 24. septembra - Ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Vladi Unsko-sanskog kantona Jasmin Burnić boravio je u radnoj posjeti općini Bosanski Petrovac, gdje je zajedno sa domaćinima, obišao Javno poduzeće „Komunalno“.

Predstavnici „Komunalnog“ pohvalili su se kamionom za podizanje kontejnera, koji je nabavljen uz financijsku podršku iz namjenskih sredstava Ministarstva u iznosu od 25.000 maraka. Upoznali su goste i sa ciljevima projekta pod nazivom “Proširenje obuhvata prikupljanja i odvoza otpada iz ruralnih sredina”, kojeg je Ministarstvo također podržalo sa 20.000 maraka.

Ministar Burnić potom je sa predstavnicima Općine razgovarao o implementaciji projekta “Uređenje parkinga i zelenih površina oko parkinga” za koji je u zadnje dvije godine utrošeno nešto više od 27.000 maraka i na osnovu kojeg su stvoreni preduslovi da se ova lokalna zajednica u budućem razvoju može turistički i kulturno razvijati.

Općinski načelnik Zlatko Hujić kazao je da se radi o Ministarstvu koje najtransparentnije troši sredstva iz ekoloških naknada i da je jedno od rijetkih, koje svake godine podrži i Bosanski Petrovac.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING