MINISTAR ALAGIĆ U ZVANIČNOJ POSJETI DVORU NA UNI

- Prije odlaska u Dvor na Uni, Adnan Alagić ministar za građenje, prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi USK imao je sastanak sa načelnikom Novog Grada/Bosanskog Novog

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.06.2019 - 10:28
  • 278

NOVI GRAD/BOSANSKI NOVI/DVOR NA UNI, 19. juna - Delegacija Unsko-sanskog kantona koju predvodi Adnan Alagić ministar za građenje, prostornog uređenja i zaštite okoliša održala je sastanak u zgradi opštine Novi Grad/Bosanski Novi sa predstavnicima ove lokalne samouprave.

Domaćin sastanka, načelnik Miroslav Drljača sa saradnicima razgovarao je sa ministrom Alagićem o aktuelnoj temi odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, što je zajednička tema i problem za koji se nastoji ishodovati pozitivno rješenje. Najviše riječi bilo je o aktivnostima koje su poduzete, samom učinku te o onom šta se mora i treba planirati za vrijeme koje dolazi.

Kako je predviđeno protokolom i programom o zajedničkim stavovima upoznat će i načelnika Dvora na Uni u susjednoj Republici Hrvatskoj, a sastanku će prisustvovati delegacija koja je trenutno u Novom Gradu.

Posjetu i razgovore prati naša kolegica Klara Softić, a tokom dana informacije koje budemo zaprimali bit će dostupne u našim informativnim emisijama i na web portalu.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING