INFO

  • OD POSLJEDICA ZARAZE KORONAVIRUSOM U KINI PREMINULO 1.666 OSOBA
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO VRIJEME UZ MALU DO UMJERENU OBLAČNOST
  • BUŽIM: NA ODRŽANOJ SJEDNICI SKUPŠTINE MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE DODIJELJENA PRIZNANJA ZASLUŽNIM
  • POSVETA VELIKANU: NAGRADA ZA MVP-A ALL-STAR UTAKMICE NOSIT ĆE IME KOBEA BRYANTA
  • EFENDIJA DANAS VOZI KAMION U NJEMAČKOJ: SRETAN SAM I UŽIVAM U SVOM POSLU
  • BRISEL: VEČERAS SASTANAK LIDERA EU I ZAPADNOG BALKANA
  • BUŽIM: ODRŽANA KOMEMORACIJA NEDŽIBU VUČELJU
  • GRAĐANSKI I EKOLOŠKI AKTIVIZAM: MJEŠTANI RIBIĆA I ORLJANA POPRAVILI SLIKU RIBIĆKE OTOKE
  • JEDNOSMJERNA ULICA PREMA ZAPADU: ZNAČAJNO PORASTAO BROJ NEKRETNINA NA PRODAJU
  • SANSKI MOST: NJEMAČKA KOMPANIJA SA BH. LJUDSKIM RESURSIMA

MIGRANTSKA KRIZA OZBILJNO RAZARA TURIZAM NA PROSTORU UNSKO-SANSKOG KANTONA

- Turizam u Unsko-sanskom kantonu svakodnevno trpi posljedice zbog migrantske krize. To se prvenstveno odnosi na Bihać gdje i boravi najveći broj migranata. Turisti na to gledaju kao na element nesigurnosti. Ukoliko ova kriza potraje, i odgovorni ne budu imali kontrolu nad migrantima, kanton će zasigurno imati dalekosežne posljedice na razvoj ove privredne grane, smatraju u Turističkom klasteru USK. O ovom problemu bilo je riječi i na nedavnom održanoj panel diskusiji koja je održana u Bihaću o temi „Potencijali i rizici turizma u zaštićenim područjima“

MIGRANTSKA KRIZA OZBILJNO RAZARA TURIZAM NA PROSTORU UNSKO-SANSKOG KANTONA

USK, 30. marta - Da je turizam  ovog djela Bosne i Hercegovine zbog prisustva velikog broja migranata u problemima znaju svi, ali rijetki o tom žele govoriti  javno, jer bi na taj način radili protiv sebe i svog poslovanja.

Predsjednica turističkog klastera Una  Zrinka Delić  smatra da bi država i nadležne  institucije morale poraditi na ovom problemu, jer u razvoj turizma  ovih prostora dosta je uloženo, a vrlo lako bi se to sve moglo izgubiti. Njeno mišljenje dijele i drugi turistički radnici, koji kažu, da je budućnost turizma u ovakvim uvjetim pod velikim upitnikom.

Direktor Nacionalnog parka "Una", Amarildo Mulić kaže da je stanje neizvjesno, kada je u pitanju turizam, da niko ne moze tačno prognozirati šta će se u budućnosti desiti. Jedino što Nacionalnom parku Una preostaje da se agresivnije posveti promociji svojih potencijala prema dosadašnjim, a i budućim potencijalnim posjetiocima Nacionalnog parka.

Pored turizma i ostale privredne grane bilježe stagnaciju na što su nedavno ukazalo i Udruženje poslodavaca Federacije BiH i Grupacija poslodavaca USK-a. Naveli su da je migrantska kriza jedan od najvećih razloga zbog kojih u prošloj godini na području USK-a gotovo da nije bilo značajnijih investicija, kojih i onako nije bilo dovoljno.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING