MIGRANTSKA KRIZA: NEMIRNO SEPTEMBARSKO SVANUĆE U BORIĆIMA

- U parku Borići uz Đački dom u Bihaću u kojem su smješteni migranti, jutros je došlo do incidenta u kojem je povrijeđen jedan od migranata iz Irana. Naime, u MUP-u USK kažu da je do incidenta došlo između migranata i osiguranja Službe za poslove sa strancima BiH

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.09.2018 - 18:22
  • 785

BIHAĆ, 19. septembra - Vriska, plač i galama jutros su obilježili svanuće u Borićima gdje je uz Đački dom i migrantsko samoniklo šatorsko naselje.

Već nekoliko dana u tom dijelu smještena je porodica iz Irana, koja prema svjedočenju mještana, obližnjeg naselja Nova četvrt, a koji nisu željeli pred kameru, nije pravila nikakve probleme, a jedno od djece im je bolesno. Jutros je navodno inspektorica iz Ureda za strance tražila da se šatori premjeste na drugu lokaciju, a ono što je kasnije uslijedilo izazvalo je buru.

Brzom intervencijom policije izbjegnut je dalji sukob. Migrantu je ukazana ljekarska pomoć i trenutno je situacija pod kontrolom. Šta se stvarno desilo pokušali smo doznati i u Uredu za strance.

U spomenutom Uredu kažu da migranti moraju poštovati zakone BiH i službena lica koja su zadužena za taj djelokrug posla, te da neće dozvoliti da bilo ko napada inspektore Službe za poslove sa strancima. Iz Uprave policije USK potvrdili su da da su na teren izišli po dojavi. 

Podsjećamo, u Đačkom domu i sinoć se desio incident i u kojem je teže povrijeđen maloljetnik iz Pakistana kojeg je nožem napao drugi migrant.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING