MIGRANTSKA KRIZA: GRADONAČELNIK FAZLIĆ RAZGOVARAO SA SAVJETNIKOM JOHANESA HAHNA

- Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić susreo se danas sa Francom Šausbergerom, savjetnikom Komesara za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hahna kao i sa šeficom EU kancelarije u Banjaluci. Očekivano, u fokusu razgovora bila je migrantska kriza te očekivanja od samita u Briselu čije je zasjedanje najavljeno za 17. i 18. juli a kojem bi trebala prisustvovati i delegacija iz USK

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.07.2019 - 16:27
  • 419

BIHAĆ, 13. jula - Gradonačelnik Šuhret Fazlić visoku evropsku delegaciju upoznao je sa teškoćama sa kojima se Grad Bihać suočava proteklih dvije godine zbog konstantnog dolaska migranata u Bihać.

Podsjetio je da su se prije dva mjeseca morale poduzeti hitne mjere na pronalaženju privremene lokacije gdje će se izmjestiti migranti koji su bili preplavili urbano područje Bihaća. U Brisel putuje na poziv državnog ministra Dragana Mektića gdje očekuje, prije svega, potvrdu države BIH da će konačno preuzeti upravljanje sa migrantskom krizom i rasterećenje USK odnosno Bihaća koji za sada nosi najveći teret.

O susretu i temama o kojima je bilo najviše riječi više i šire donosimo u večerašnjem Dnevniku u 19,00 sati...


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING