MESIĆ: ČOVIĆ IDE PUTEM DODIKA, SAMO U RAZLIČITOJ TERMINOLOGIJI

- Bivši predsjednik Hrvatske Mesić smatra da je trebalo pohvaliti to što je jedan dio Bošnjaka glasao za Komšića

  • AUTOR: fokus.ba, rtvusk,
  • 09.03.2019 - 09:59
  • 244

SARAJEVO, 9. marta - Komentarišući pritiske iz Republike Hrvatske čiji politički vrh traži da se u Bosni i Hercegovini izvrše izmjene Izbornog zakona, optužujući Bošnjake da su izabrali hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH, bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić je rekao da bi Hrvati u BiH, da su htjeli Dragana Čovića u Predsjedništvu BiH, masovno izašli na izbore u oktobru i izabrali ga.

„Očito je da ga oni nisu htjeli“, rekao je Mesić u četvrtak navečer u Dnevniku D Federalne televizije, prenosi Patria.

Bivši predsjednik Hrvatske Mesić smatra da je trebalo pohvaliti to što je jedan dio Bošnjaka glasao za Komšića, jer je, rekao je Mesić, u „bošnjačkom korpusu došlo do civilizacijskog iskoraka.“

„To je civilizacijski iskorak koji pokazuje da Bosna ima budućnost“, rekao je Mesić.

Na pitanja da li je Demokratska fronta, čiji je predsjednik i osnivač Željko Komšić trebala ući u vlast nakon izbora u BiH, Mesić je rekao da se to trebalo desiti „radi demokratskog zdravlja u Bosni i Hercegovini.“

Bivši predsjednik Hrvatske ne misli da sadašnji politički vrh te zemlje vodi dobru politiku prema BiH. On je rekao da nema razlike između oficijelne politike Beograda i Zagreba prema Bosni i Hercegovini.

„Jasno, ima nešto u retorici, ali u samoj politici nema“, rekao je Mesić, dodajući da i Beograd govori da je za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, a onda u svemu podržavaju Milorada Dodika, koji ne priznaje Bosnu i Hercegovinu.

„Hrvatska politika je za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, ali u svemu podržavaju Dragana Čovića, i njegovu politiku, a Dragan Čović ide putem Milorada Dodika, samo u različitoj terminologiji“, rekao je Mesić.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING