MEMORIJALNA UTRKA "STAZAMA BRANE VERŠIĆA"

- Pobjedu je i ove godine odnio, i to ubjedljivo, prošlogodišnji pobjednik 52-godišnji Đuro Komlenović iz Kutine

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.08.2017 - 14:28
  • 698

BIHAĆ, 13. augusta - U Bihaću je danas održana treća memorijalna utrka "Stazama Brane Veršića", istaknutog bihaćkog sportiste, u organizaciji Sportskog kluba „rekreativac“.  Više od 60 trkača iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, zatim pješaka, i biciklista startalo je od Lovačkog doma u Borićima, na relaciji Žegar i Zavalje, u ukupnoj dužini od 12 i pol kilometara.

Veršić je bio istaknuti sportista, patriota koji je volio Bihać i Bosnu i Hercegovinu, a tokom života pretrčao je više od 460 zvaničnih utrka. Veršić je prvu trku imao 1981. godine na Plitvičkom maratonu, a jedna od posljednjih koju je istrčao je Supermaraton Bihać - Srebrenica. Umro je dva mjeseca poslije 2014., u 72. godini života. Bio je sudija i tužilac u penziji.

U današnjoj trci bilo je i starih i mladih, onih koji su po prvi put uzeli učešće, ali i onih koji su trčali već treću utrku u čast Veršića.

A pobjedu je i ove godine odnio, i to ubjedljivo, prošlogodišnji pobjednik 52-godišnji Đuro Komlenović iz Kutine, koji je prošle godine, kada je prvi put učestvovao na ovoj utrci postavio i rekord staze. Inače, trčanjem se bavi već 36 godina.

Drugo mjesto osvojio je Dragan Štakić iz Plitvičkih Jezera, a treće Marijan Cindrić, također iz Kutine. Čini se da su učesnici iz susjedne Hrvatske danas bili aktivniji od domaćih, barem ako je suditi po plasiranim mjestima.
 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING