INFO

  • ČAVARA: TEŠKO ĆE SE STEĆI UVJETI ZA ODRŽAVANJE LOKALNIH IZBORA
  • KRIZNI ŠTAB ZA PRAĆENJE KORONAVIRUSA - PRESJEK TRENUTNOG STANJA U UNSKO – SANSKOM KANTONU
  • HRVATSKA NA KORAK DO GRADNJE ODLAGALIŠTA NUKLEARNOG OTPADA
  • U BANJOJ LUCI U PETAK UJUTRO OPĆA ZABRANA KRETANJA ZA MLAĐE OD 65 GODINA
  • IZ BIHAĆA ZA SARAJEVO POSLANA NOVA 34 UZORKA
  • MMF ZA BIH SPREMIO 165 MILIONA EURA, PRIORITET ZDRAVSTVO I EKONOMIJA
  • PRIVREMENO ZATVARANJE POGRANIČNIH PRIJELAZA IZMEĐU HRVATSKE I BOSNE I HERCEGOVINE
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO, NA PODRUČJU KRAJINE SUNČANO
  • ZBOG KORONAVIRUSA U AUSTRIJI 200 HILJADA LJUDI OSTALO BEZ POSLA
  • POČELA GRADNJA GRANIČNOG PRIJELAZA SA SRBIJOM KOD BRATUNCA

MEKTIĆ IMA RIJEČ: PRVA NAJAVLJENA MJERA NOVE VLADE JE POVEĆANJE PDV-A, OPET NA LEĐA GRAĐANA

- Opozicija nije dobila nikakav dokument, a posebno ne Program reformi BiH, za koji je Milorad Dodik rekao da je dostavio opoziciji na uvid, poručio je danas još uvijek aktuelni ministar sigurnosti BiH iz reda Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Mektić...

MEKTIĆ IMA RIJEČ: PRVA NAJAVLJENA MJERA NOVE VLADE JE POVEĆANJE PDV-A, OPET NA LEĐA GRAĐANA

SARAJEVO, 30. novembra - "Želim reći da je to notorna laž i po ko zna koji put izrečena glupost Milorada Dodika i u svemu ovome što je učinio on luta, tumara, izgubio se i ne zna kako da prevaziđe tu situaciju s obzirom da je prije izvjesnog vremena govorio da se takvo nešto ne može i neće dogoditi, prije svega što je položaj BiH kad je u pitanju odnos prema NATO-u vezao sa Srbijom", rekao je Mektić na konferenciji za medije.

On je podsjetio da Srbije nema u NATO-u, da ta zemlja ne dostavlja godišnji izvještaj NATO-u, što BiH radi. Mektić smatra da se na ovaj način pokušava izmanipulisati narodom i izluditi ga "svakodnevnim fabrikovanjem raznih gluposti" kako ne bi ništa znao.

Podsjetio je da su i Dodik i ostali članovi Predsjedništva poručili da će se taj dokument koji je usvojen objaviti nakon formiranja Vijeća ministara BiH. On smatra da na ovaj način Dodik kupuje vrijeme kako bi smislio novu manipulaciju koja bi ga održala.

Mektić je uvjeren da je Program reformi BiH klasični Godišnji nacionalni plan (ANP).

"To je samo prevedeno na naš jezik kao godišnji program reformi unutar BiH kako bismo ispunili uslove za pristupanje NATO-u", poručio je.

Podsjetio je da je nakon tog posla stigla čestitka Mikea Pompea, kao i iz Brisela, Turske, Mađarske...

"Mi smo ovim ušli u jednosmjernu ulicu prema NATO-u iz kojeg se niko nije vratio nazad. Ovo je nož u leđa Srbiji. Ovim Srbija nema kvadratnog metra van svojih granica da nisu u NATO-u, potpuno je opkoljena NATO-om i priče Milorada Dodika su potpuna prevara za javnost, a sve motivisano isključivom i jedinom činjenicom - da se dočepa vlasti", kazao je Mektić.


On je izrazio nepovjerenje prema novom sazivu državne vlade, podsjetivši da je prva najavljena mjera mandatara za formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije povećanje stope PDV-a.

"Opet na leđa građana", izjavio je ministar.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING