MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: PRILIKA DA BH. VOLONTERI POKAŽU SOLIDARNOST PREMA KOLEGAMA IZ USK

- Nakon što je opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine proglasila Međunarodni dan dobrovoljnog rada, od tada se svaki 5. decembar obilježava kao Dan volontera. Danas članovi Federalnog Crvenog križa, zajedno sa UN volonterima, pomogali su kolegama u Bihaću u humanitarnom zbrinjavanju migranata. Pored svakodnevnih obaveza, danas je akcent stavljen i na rad s djecom. Ujedno, bio je ovo i dokaz da lokalni volonteri nisu sami u krizi koja je najviše zadesila Unsko-sanski kanton

  • AUTOR: rtvusk
  • 05.12.2018 - 17:16
  • 381

BIHAĆ, 5. decembra - Suočavanje sa teškim situacijama, humanitarno zbrinjavanje ljudi i pomoć lokalnoj zajednici, ciljevi su današnjeg obilježavanja Međunarodnog dana volontera.

Crveni križ Federacije omogućio je volonterima iz drugih gradova, da danas pomognu kolegama u USK, odnosno da volonterima u Bihaću pokažu da nisu sami u krizi koja ih je zadesila. Iako je trenutno u migrantskom centru „Bira“ smješteno skoro 2000 migranata, bar gledano iz ugla Crvenog križa, situacija je pod kontrolom.

Biti čovjek i pomoći drugom, osnovni su ciljevi ovih volontera. Iako, prema njihovim riječima, volonterizam se još uvijek dovoljno ne cijeni u BiH, oni će i dalje raditi i pomagati. Jer najveći uspjeh upravo je osmijeh na licu svakog čovjeka kojem pomognu. Misija im je znati snaći se u teškim situacijama, a nagrada prijateljstva koja grade, a ostaju za cijeli život.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING