MEĐUNARODNA RAZMJENA STUDENATA I PROFESORA: BIHAĆKI UNIVERZITET SURAĐUJE SA PREKO 40 UNIVERZITETA U SVIJETU

- Od 2015. godine zahvaljujući Uredu za međunarodnu saradnju više od 40 studenata i nastavnika učestvovalo u međunarodnoj razmjeni

  • AUTOR: Emina Ramić
  • 17.07.2017 - 14:03
  • 1661

BIHAĆ, 17. jula - Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću već nekoliko godina nastoji da u skromnim uvjetima i sa ograničenim resursima osigura studentima i profesorima  sa našeg univerziteta priliku da dio svog studija provedu izvan Bosne i Hercegovine na evropskim, turskim, pa čak i američkim univerzitetima. Tako je od 2015. godine zahvaljujući Uredu za međunarodnu saradnju više od 40 studenata i nastavnika učestvovalo u međunarodnoj razmjeni.

Amra Mešić iz Bihaća studentica je socijalne pedagogije i duhovne skrbi na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću i jedna je od onih koja je učestvovala u međunarodnoj razmjeni, dobivši priliku da jedan semestar provede u Portugalu. Za nju je to iskustvo bilo jedno od najljepših u životu.

Pored studenata, priliku da učestvuju u međunarodnim razmjenama imaju i profesori. Irfan Hošić, sa Tehničkog fakulteta u Bihaću već je nekoliko puta bio dio različitih razmjena, a Alma Oračević, također profesor Tehničkog fakulteta krajem augusta putuje u SAD, u Atlantu.

U Uredu za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću ističu da je u posljednje tri godine primjetan veliki pomak u za učešće u programima razmjene. Primjera radi, u narednom, zimskom semestru,16 studenata sa našeg Univerziteta odlazi na razmjenu, a 6 će ih doći na naš Univerzitet.

U Uredu za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću ističu da su u svakom trenutko dostupni za pitanja studenata.

Postoji preko 40 ugovora  o saradnji koje je Univerzitet u Bihaću potpisao s mnogim univerzitetima širom svijeta, a jedan od njih je i onaj sa Univerzitetom u Paderbornu u Njemačkoj.

U uredu za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću zadovoljni su interesom profesora i studenata za međunarodne razmjene. Ipak, najvrednija su iskustva onih kojih odu, jer se u našu zemlju vrate bogatiji za još jedno novo iskustvo.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING