MANIFESTACIJA MUSALLA 2018: KONCERT ILAHIJA I KASIDA

- Vjersko kulturna manifestacija „Musalla 2018“ svečano je otvorena koncertom ilahija i kasida koji je sinoć održan pred prepunim Trgom oslobodilaca u Sanskom Mostu

  • AUTOR: Zlatan Memić
  • 05.07.2018 - 16:55
  • 565

SANSKI MOST, 5. jula - Veliki broj Sanjana uživao je u koncertu islamske duhovne muzike, a u okviru programa prisutnima se predstavilo nekoliko horova.

Svemu je prethodilo svečano otvorenje ovogodišnje manifestacije, a prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, Mirza ef. Žerić. On je pozdravio goste i ovogodišnju „Musallu 2018“ proglasio otvorenom.

Moderator programa bio je student, Ajdin Hasanić, inače široj javnosti poznat po zanimljivim i poučnim videosnimcima, koji često imaju i vjersku poduku.

Posjetioci su imali priliku da pogledaju jedan njegov kratkometražni film s porukom o tome koliko je važno poštovati majku. Prisutnima se predstavio i multireligijski hor „Harmonija“ iz Sanskog Mosta, zatiim hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla koji djeluje pod imenom „Gazi Turali bega“, velikog tuzlanskog vakifa, te hor „Merak“ iz Sapne.

Na kraju, Sanjanima su se predstavila tri mlada studenta Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva: Ibrahim Bilčević, Ahmed Hasić i Jasir Kovačević te sve prisutne počastili s nekoliko prelijepih ilahija.

Manifestacija „Musalla 2018“ nastavlja se večeras tradicionalnom večeri Kur'ana. U okviru ovog događaja nastupiće poznati hafizi i učači iz Turske, Irana, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a svakako najzvučnije ime je hafiz Aziz Alil.

Trećeg i poslednjeg dana, u petak 6. jula, klanjaće se džuma na Musalli u Donjem Kamengradu, što će biti centralni i završni sadržaj ovogodišnje manifestacije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING