MALI PRINC U MISIJI PRIBLIŽAVANJA POZORIŠTA DJECI

- Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Muhamed Ramić upličio je prijem za bihaćku glumicu Ernu Begatović. Ministar Ramić je ovoj mladoj bihaćkoj glumici zaželio puno uspjeha u profesiji, naglašavajući važnost njenog rada sa školskom djecom. Stoga su u Ministarstvu odlučili finansijski podržati njen rad, s obzirom na intenciju usmjeravanja djece prema kulturi, umjetnosti, pozorištu i glumi

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.04.2018 - 16:56
  • 812

BIHAĆ, 11. aprila - Bihać i Unsko-snski kanton već duži vremenski period vape za pozorištem, a znatan broj interesanata za ovaj vid umjetnosti ponukao je glumicu Ernu Begatović da sama pokrene Dramski studio ''Mali princ'' koji  je u protekle tri godine postojanja izveo značajan broj predstava za djecu.

Ulaskom “Malog princa” u školske učionice po prvi put pružilo je mogućnost djeci da upoznaju svijet glume i pozorišta kroz kreativan rad, druženje, podršku i dramsku igru. Upravo iz tih razloga ministar Ramić dao je podršku Erni i Dramskom studiju  “Mali princ”.

Kako je i sam ministar tokom razgovora kazao, za kulturu se ne izdvaja dovoljno sredstava, zbog čega je ona malo i zapostavljena. Međutim, Ministarstvo  u narednom periodu ima namjeru aktivnije raditi na izradi Strategije za kulturu koja bi u dogledno vrijeme trebala ugledati svjetlo dana.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING