INFO

  • FŠCZ: 150.000 TESTOVA ZA KORONAVIRUS DOBIT ĆE KCUS, UKC TUZLA I SKB MOSTAR
  • FEDERALNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE: OČEKUJE SE RAST OBOLJELIH, ALI MJERE DAJU REZULTATE
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME
  • BIHAĆ: POTVRĐEN SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM KOD JEDNOG UPOSLENIKA TC ROBOT
  • USK: RJEŠENJA O IZOLACIJI U NADLEŽNOSTI KANTONALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA
  • SINDIKAT POLICIJE USK OSIGURAO ZAŠTITNU OPREMU ZA TERENSKI RAD
  • U BIHAĆU NOVI KLASTERI ZARAZE

MALEZIJA: TROJE KINESKIH TURISTA ZARAŽENI KORONA VIRUSOM

- Ministar zdravstva Malezije dr. Dzulkefly Ahmed je izjavio da se radi o jednoj starijoj i dvoje djece od dvije i 11 godina koji su hospitalizirani u bolnici u Johor Bahruu...

MALEZIJA: TROJE KINESKIH TURISTA ZARAŽENI KORONA VIRUSOM

KUALA LUMPUR, 25. januara  - U saveznoj državi Johor u Maleziji je utvrđeno da je troje kineskih turista zaraženo korona virusom.

Osam kineskih turista je stavljeno u karantin nakon čega je utvrđeno da je troje njih zaraženo smrtonosnim virusom.

Ministar zdravstva Malezije dr. Dzulkefly Ahmed je izjavio da se radi o jednoj starijoj i dvoje djece od dvije i 11 godina koji su hospitalizirani u bolnici u Johor Bahruu.

Istakao je da kod preostalih pet kineskih turista nije otkrivena zaraza virusom, ali da će i dalje, zbog predostrožnosti, ostati u karantinu.

Ministarstvo vanjskih poslova Malezije je zatražilo od građana da privremeno odgode putovanja u kineski grad Wuhanu, u kojem se prvi put pojavio opasni virus. Malezijske aviokompanije AirAsia i Malindo Airlines su također na neko vrijeme otkazali letove za Wuhan.

Broj stradalih u Kini od epidemije korona virusa popeo se na 41, objavili su u subotu lokalni mediji.

“Situacija sa upalom pluća rezultirala je 41 smrtnim slučajem, uključujući 39 u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, jednim u sjevernoj provinciji Hebei i jednim u sjeveroistočnoj Heilongjiang“, objavila je novinska agencija Xinhua pozivajući se na Nacionalnu zdravstvenu komisiju Kine.

Prema podacima komisije ukupno je potvrđeno 1.287 slučajeva upale pluća uzrokovane novim koronavirusom (2019-nCoV), među kojima je i 237 osoba koje su u kritičnom stanju.

Virus je nastao u Wuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, a za sada se proširio u 29 kineskih provincija u zemlji. Više od deset slučajeva prijavljeno je i u Japanu, Južnoj Koreji, Tajlandu, Sjedinjenim Američkim Državama, Singapuru, Francuskoj i Vijetnamu.

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING