LIJEČNIK DOBROVOLJAC DEVEDESETIH: VUKOVARSKA SVJEDOČANSTVA U KRAJINI

- Dr. Edin Zujović je jedna od onih osebujnih ličnosti koja i danas duboko u svojim sjećanjima baštini neke od najdramatičnijih trenutaka kontra onog, zlog vremena devedesetih

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.12.2018 - 16:18
  • 363

BIHAĆ, 19. decembra - Una u izmaglici i Ripač utišan snijegom, mjesto su odmora na kojem veći dio godine provodi dr. Edin Zujović sa svojom porodicom.

Bihać u kojem je rođen 1952. godine, napušta sa svega godinu dana zbog službe roditelja. Cijeli život proveo je u Zagrebu radeći kao dr. transfuzijske medicine u Klinci za ženske bolesti i porode u Petrovoj. Nakon odlaska u penziju, konstatno se vraća u svoj rodni grad.

Ovog sportistu, radio amatera, čovjeka s širokim interesima, od književnosti do muzike, predanost životnom pozivu, a prije svega ljudskost nagnala je da se iz sigurnog zagrebačkog okruženja kao liječnik dobrovoljac uputi u Vukovar.

U neljudskim uvjetima tri mjeseca je u vukovarskoj bolnici zajedno s kolegama i ostalim medicinskim osobljem liječio ranjene branioce i civile. U njihovoj pratnji napustio je razrušeni grad u novembru 1991. godine.

Nakon boravka u tranzitnom logoru u Sremskoj Mitrovici biva razmijenjen u Bosanskoj Rači.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING