KURBANSKI OTPAD PORED PUTA: SVAKI KOMENTAR JE IZLIŠAN, ALI ZATO SANKCIJE SU NUŽNE

- Iako je prilikom klanja kurbana pravilno zbrinjavanje otpada životinjskog porijekla obaveza i prema vjerskim propisima, ali i prema postojećoj zakonskoj regulativi, svjedoci smo da je sve više nesavjesnih građana koji to pravilo provode...

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.08.2019 - 19:26
  • 425

USK, 12. augusta - Iako je prilikom klanja kurbana pravilno zbrinjavanje otpada životinjskog porijekla obaveza i prema vjerskim propisima, ali i prema postojećoj zakonskoj regulativi, svjedoci smo da je sve više nesavjesnih građana koji to pravilo provode. 

Brojni su primjeri loše prakse bilo da se radi o urbanim ili nenaseljenim područjima, onima uz putne komunikacije ili turističkim destinacijama. U nizu  pritužbi  o nepropisnom i nehumanom odlaganju otpada životinjskog porijekla, zabilježili smo neke od njih. Uz samu putnu komunikaciju Bihać - Bosanski Petrovac slika nesvakidašnja. Kurbanski otpad odložen u crnim vrećama za smeće, na meti je strvinara, a smrad koji se širi je nepodnošljiv. Prizor sramotan i nimalo ugodan. Nažalost, ovo nije prvi slučaj nepropisnog odlaganja smeća, usljed čega dolazi do narušavanja okoliša, što u konačnici može i negativno utjecati na zdravlje ljudi.

Uprkos tome, nesavjesni građani prolaze nekažnjeno.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING