INFO

  • POZNAT DATUM MILANOVIĆEVE INAUGURACIJE
  • USK: U 2020. GODINI VEĆA IZDVAJANJA ZA SPORTSKE KLUBOVE I USPJEŠNE SPORTISTE
  • KOLEKTIVNI UGOVOR POTPISALA I VLADA USK
  • OLUJA STIŽE U AUSTRALIJU, OPASNOST OD POPLAVA JER ZEMLJA NE UPIJA VODU
  • VARŠAVA: IMPRESIVNA IZLOŽBA SASTAVLJENA OD VIŠE MILIONA LEGO KOCKICA
  • SEDMICU VOLONTIRANJA BIHAĆKI SREDNJOŠKOLCI PROVELI U RTV USK
  • VRIJEME SUTRA: SLIČNO DANAŠNJEM

KURBAN-BAJRAM U SVJETLU VJERSKIH I MORALNIH POUKA I VRIJEDNOSTI

- Ramiza Kurić iz bihaćke mjesne zajednice Papari već dvije godine vrši dužnost koordinatora za brak i porodicu MIZ Bihać. Prošlog i pretprošlog Ramazana održano je niz aktivnosti na kojima je koordinator pri džematima u Bihaću, Zineta Horozović uspješno prenijela znanje i mudrost svim ženama koje su aktivno uključene u širenje moralnih vrijednosti, a koje su u današnje vrijeme nažalost kod određenog broja stanovništva izgubile smisao i svrhu...

KURBAN-BAJRAM U SVJETLU VJERSKIH I MORALNIH POUKA I VRIJEDNOSTI

BIHAĆ, 10. augusta - Vjera je ključni aspekt ljudskog života. Ona pomaže čovjeku da realno prihvati prilike u kojima živi i ne podlegne nevoljama i teškoćama koje život nosi sa sobom.

Ramiza Kurić jedna je od onih žena koja uspije organizirati vrijeme i koja pored svih životnih obaveza uspijeva ispuniti svoje vjerske dužnosti. Kaže da joj ona pomaže u svim segmentima života. Empatija, ljubav, dobrota i čisto srce u stanju su da promjene čovjekov život. Ramiza smatra da ne trebamo okrenuti leđa vjeri već da se potrudimo biti što bolji ljudi.

Sa posebnom radošću ona čeka Kurban - bajram. Najdragocjeniji praznik kod muslimana. Tog dana muslimani u zoru odlaze u džamije na sabah-namaz, čekaju izlazak sunca i klanjaju bajram-namaz. Zatim posjećuju mezarluke, te se potom vraćaju u svoje domove gdje su pripreme za žrtvu Kurbana po pravilima šerijatskog prava.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING