KULTURNI CENTAR BIHAĆ: PROTEST ZA POSLJEDNJE UTOČIŠTE KULTURE

- Za spas Kulturnog centra u Bihaću je protestiralo nekoliko stotina Bišćana koji na ovaj način žele zaštititi posljednje utočište kulture u ovom gradu. Naime, nakon što je na zahtjev Tužilaštva USK, Vlada Federacije dodijelila dio prostorija Kulturnog centra Finansijsko - informatičkoj agenciji, radnici u oblasti kulture digli su svoj glas

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.05.2018 - 13:34
  • 793

BIHAĆ, 14. maja - Sa današnjeg skupa poslana je jasna poruka odgovornima – Kulturni centar pripada kulturnim radnicima, djeci i mladima ovoga grada.  

Okupljeni su podsjetili da je prije tačno tri godine vlast Bihaća naumila da proda objekat Gradske galerije što su, javnim i svakodnevnim buntom, spriječili građani i umjetnici. I u ovom slučaju odlučni su spase ustanovu koja je posljednje utočište kulture u ovom gradu.

Podsjećamo, Vlada Federacije je objekat Kulturnog centra dala na raspolaganje gradu Bihaću za potrebe kulture i umjetnosti na period od 10 godina.

U međuvremenu, iskazavši potrebu za dodatnim prostorom Tužilaštvo USK je od Federalne vlade zatražilo da se Financijsko-informatička agencija iseli iz njihove zgrade. Odlukom Vlade, ovoj agenciji je dodijeljen dio Kulturnog centra u kojem je smještena biletarnica i prostor u kojem svakodnevno radi nekoliko udruženja.

Ne sporeći da Tužilaštvo treba dodatni prostor za rad, u dva navrata svoje protivljenje ovoj odluci iskazao je i gradonačelnik Šuhret Fazlić ponudivši alternativno rješenje za Agenciju.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING