KULTURNI CENTAR BIHAĆ: PROTEST ZA POSLJEDNJE UTOČIŠTE KULTURE

- Za spas Kulturnog centra u Bihaću je protestiralo nekoliko stotina Bišćana koji na ovaj način žele zaštititi posljednje utočište kulture u ovom gradu. Naime, nakon što je na zahtjev Tužilaštva USK, Vlada Federacije dodijelila dio prostorija Kulturnog centra Finansijsko - informatičkoj agenciji, radnici u oblasti kulture digli su svoj glas

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.05.2018 - 13:34
  • 906

BIHAĆ, 14. maja - Sa današnjeg skupa poslana je jasna poruka odgovornima – Kulturni centar pripada kulturnim radnicima, djeci i mladima ovoga grada.  

Okupljeni su podsjetili da je prije tačno tri godine vlast Bihaća naumila da proda objekat Gradske galerije što su, javnim i svakodnevnim buntom, spriječili građani i umjetnici. I u ovom slučaju odlučni su spase ustanovu koja je posljednje utočište kulture u ovom gradu.

Podsjećamo, Vlada Federacije je objekat Kulturnog centra dala na raspolaganje gradu Bihaću za potrebe kulture i umjetnosti na period od 10 godina.

U međuvremenu, iskazavši potrebu za dodatnim prostorom Tužilaštvo USK je od Federalne vlade zatražilo da se Financijsko-informatička agencija iseli iz njihove zgrade. Odlukom Vlade, ovoj agenciji je dodijeljen dio Kulturnog centra u kojem je smještena biletarnica i prostor u kojem svakodnevno radi nekoliko udruženja.

Ne sporeći da Tužilaštvo treba dodatni prostor za rad, u dva navrata svoje protivljenje ovoj odluci iskazao je i gradonačelnik Šuhret Fazlić ponudivši alternativno rješenje za Agenciju.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING