KUIP USK: INSPEKTORI „OBILJEŽENI“ INSPEKCIJSKIM ZNAČKAMA

- Realizaciju projekta podržale su Vlada i Skupština Kantona, čiji su predstavnici danas učestvovali u dodjeli znački inspektorima

  • AUTOR: rtvusk
  • 08.09.2017 - 13:31
  • 1050

BIHAĆ, 8. septembra - Inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove danas su dodijeljene inspekcijske značke, koje će im  olakšati identifikaciju prilikom obavljanja njihovih poslova. Nakon Federalne uprave za inspekcijske poslove, Unsko-sanski kanton prvi je u Federaciji BiH, koji je dobio značke. Podršku ovom projektu dale su Vlada i Skupština kantona.

Glavna kantonalna inspektorica za rad Sena Družić, jedna je od ukupno 42 inspektora Kantonalne uprave za inspekcijeske poslove, kojima su danas dodijeljene inspekcijske značke. One će, kako nam je kazala, doprinijeti samoj ozbiljnosti ulaska inspektora u određene objekte, u kojima trebaju izvršiti nadzor.  

Sličnog mišljenja je i direktor Kantonalne uprave Mahmut Jukić koji je istakao da je značka jedan od osnvnih alata za rad inspektora, koji će im omogućiti bolju efikasnost.

Realizaciju projekta podržale su Vlada i Skupština Kantona, čiji su predstavnici danas učestvovali u dodjeli znački inspektorima.

Svi su se složili, da je neohodno jačati inspekcijke organe u narednom periodu, kako materijalno, tako i kadrovski, da bi od njihovog rada koristi imali svi građani, ali i Kanton u

cjelini.

VIDEO: Izjava MAHMUT JUKIĆ, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING