KOSOVO: RODILA SE BEBA SA DVA POLA, TEŽI SAMO 995 GRAMA

- Direktor Neonatologije Xhevdet Gojnovci održao je konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da se beba sa dva pola rodila prije vremena, da teži samo 995 grama i da je ovo drugi slučaj rođenja bebe sa dva pola, tokom ove godine na Kosovu

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 04.09.2019 - 15:43
  • 174

PRIŠTINA, 4.septembra – Na Kosovu se rodila beba sa dva pola, što je dosta rijedak slučaj, saopštila je Neonatološka klinika Univerzitetsko klničkog centra Kosova u Prištini, javlja Anadolu Agency (AA). 

Tim povodom, direktor Neonatologije Xhevdet Gojnovci održao je konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da se beba rodila prije vremena, da teži samo 995 grama i da je smještena na Intezivnoj njezi Neonatološke klinike. Kako je objasnio, radi se o sindromu urođene hiperplazije nadbubrežne žlezde, a to znači da je došlo do hromozomske genetske promjene. 

“U ovom trenutku se vrši analiza i vrše se neophodne konsultacije sa ljekarima specijalistima Klinike za radiologiju, dječiju hirurgiju, genetiku i pedijatriju, odnosno endokrinolozima“, rekao je Gojnovci. 

Ukoliko se potvrdi ta dijagnoza, vjerovatno će doći do izlječenja, dodao je doktor Gojnovci. On je naglasio da je ovo drugi slučaj rođenja bebe sa dva pola tokom ove godine na Kosovu. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING