KOSOVO: GRAĐANI GLASAJU U DRUGOM KRUGU LOKALNIH IZBORA

- Pravo glasa na ima 1.350.613 građana Kosova, koji glasaju na 614 glasačkih centara sa 1.777 glasačkih mjesta

  • AUTOR: bhrt
  • 19.11.2017 - 11:42
  • 428

PRIŠTINA, 19. novembra - Jutros je na Kosovu počelo glasanje u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnike 19 opština, kao i ponovljeno glasanje u Partešu, opštini sa većinskim srpskim stanovništvom.

Pravo glasa na ima 1.350.613 građana Kosova, koji glasaju na 614 glasačkih centara sa 1.777 glasačkih mjesta.

Izbore prati više od 12.000 posmatrača iz svih političkih subjekata koji učestvuju na izborima, nevladinih organizacija, ambasada akreditovanih na Kosovu, kao i posmatrači Misije za posmatranje izbora Evropske unije, kazao je portparol Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Valjmir Eljezi.

Istovremeno, CIK ima i 82 mobilne pokretne ekipe koje su na raspolaganju osobama sa posebnim potrebama koje ne mogu da glasaju na glasačkim mjestima.

Policija Kosova je saopštila da je sačinila poseban operativni plan za obezbjeđivanje reda i mira na cijeloj teritoriji Kosova.

U trci za gradonačelnike, Demokratski savez Kosova i Demokratska partija Kosova imaju po 10 kandidata, Samoopredjeljenje i Alijansa za budućnost Kosova imaju po šest, dok Srpska lista ima dva kandidata.

Na izborima učestvuju i dva nezavisna kandidata, a Inicijativa za Kosovo, Alternativa i Alijansa novo Kosovo imaju po jednog kandidata.

U prvom izbornom krugu najviše uspjeha imao je Demokratski savez Kosova koji je osvojio većinu glasova u četiri opštine, dok je Demokratska partija Kosova pobijedila u jednoj. Srpska lista pobijedila je u osam opština sa srpskom većinom.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING