KONJIČKI KLUB KRAJIŠNIK IZ VELIKE KLADUŠE I OVE GODINE POBJEDNIK MEMORIJALA ALIJA IZETBEGOVIĆ

- Konjički klub „Jedinstvo“ i ove godine bio je domaćin trka koje se održavaju u čast i sjećanje na rahmetli prvog Predsjednika Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića. Veliki broj sugrađana okupio se na hipodromu „Bakšaiške bare“ kako bi ispratio ovaj sportski događaj koji njeguje bogatu tradiciju konjičkih utrka u Krajini. Kao i svake godine ispratile su ga ličnosti iz javnog i političkog života, između ostalih i sin prvog predsjednika Bakir Izetbegović. Nagrada je rezultatski zasluženo otišla u ruke Konjičkog kluba „Krajišnik“ iz Velike Kladuše...

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.08.2019 - 17:00
  • 297

BIHAĆ, 18. augusta - Hipodrom „Bakšaiške bare“ šesnaestu godinu zaredom, odjekivao je zvukom konjskih kopita, najboljim i gracioznim grlima iz BiH i regije.

Kako su istakli organizatori, i ove godine potrudili su se prirediti jedinstven i uzbudljiv sportski događaj koji je odavno postao prepoznatljiv u regionu i šire. Pobjednik 16. Memorijala „Alija Izetbegović“ na stazi dugoj 2400 metara bilo je grlo „Alexandar“ iz Konjičkog kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša, a odmah iza njega kroz cilj je prošao i „Ornament“, također iz Kladuše. Pobjedniku je pehar i lentu predao sin prvog predsjednika BiH i aktuelni predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

O kvaliteti Memorijala govori i podatak da je nagradni fond glavne utrke 25.000 maraka. Pobjedničko grlo do pobjede vodio je džokej Josef Parigal dok je u sedlu grla „Ornament“ bio Goran Mešetović koji je prošle godine na istom mjestu osvojio jubilarni 15. Memorijal.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING