KOMUNALNA PREDUZEĆA I GOSPODARENJE OTPADOM: PUNO POSLA I BEZ PONAŠANJA NESAVJESNIH GRAĐANA

- Za čisti grad i održavanje higijene grada odgovorna su komunalna preduzeća koja svakodnevno odvoze sve vrste otpada na zato predviđena mjesta, ali i sami građani koji treba da odlažu otpad u za to predviđene kontejnere. Mnoge deponije na području Unsko-sanskog kantona su nesanitarne i ne zadovoljavaju uslove rada. Na jednu deponiju na području bosanskokrupske općine čak tri komunalna preduzeća iz kantona dovoze komunalni otpad...

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.08.2019 - 15:57
  • 149

USK, 24. augusta - Grad Bihać ima svoju deponiju na Gorjevcu koja je ograđena i o kojoj brine jedan radnik. Međutim u poslijepodnevnim satima tu nema nikoga tako da mnogi nesavjesni građani tu dovoze otpad svih vrsta i stvaraju dodatni problem ovom preduzeću.

Direktor JKP Komrad Vid Šantić između ostalog navodi kako se na deponiju Kruščica odvozi sav komunalni i kabasti otpad, te je upozorio na loše primjere pojedinih građana kako se odnose prema zbrinjavanju komunalnog otpada. Govoreći o tome, navodi da se Komrad ne može kriviti za sve, pa i za ono što čine nesavjesni građani.

Grad Cazin, kao i općine Bosanska Krupa i Bužim svoj komunalni otpad odlažu na jednu nesanitarnu deponiju na području bosanskokrupske općine. Hamid Šahinović, direktor JKP KOMB Bužim navodi da su upravo iz tih razloga krenuli u projekt izrade Regionalne deponije, odnosno reciklažnog dvorišta, kako bi poboljšali situaciju u gospodarenju otpadom. Za razliku od prijašnjih godina, poboljšani su uslovi rada bužimskog komunalnog preduzeća ali i usluge koje ovo preduzeće nudi svojim korisnicima.

Iz komunalnih preduzeća su uputili apel svim građanima da se pridržavaju odluka o komunalnom redu i pravilnika odvoza komunalnog otpada. Svako nesavjesno i odlaganje otpada na mjestima koja nisu za to predviđena, narušavaju izgled ovdašnjih lokalnih zajednica i ugrožavaju okoliš.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING